Alo!

Manekenka špijunira ambasadora!

- Piše: V. nestorović veljko.nestorovic@alo.rs

Nevolje sa komšijama! Dr Ognjen Pribičević, srpski ambasador u Londonu, uputio je zvaničnu žalbu Forin ofisu zbog namere prvih komšija, lejdi Sofije Hamilton, nekadašnje manekenke, i njenog verenika Hašema Aruzija, bankara, da nadzidaju svoju kuću u Hajd park gejtu, čime bi, kako se navodi u žalbi, praktično ugrozili bezbednost našeg diplomate na Ostrvu.

„Ukoliko se projekat realizuje, stanari i njihovi gosti imaće direktan uvid u to šta se dešava u mojoj bašti, stakleniku i spavaćoj sobi, što bi mi otežalo obavljanje funkcije ambasadora Srbije u Velikoj Britaniji, ali i omelo privatnost moje porodice”, preneli su ostrvski mediji sadržaj pisma koje je dr Pribičević uputio nadležnim službama u Londonu.

Ivica Tončev, državni sekretar u Ministarst­vu spoljnih poslova,

za „Alo!” je naveo da nije upoznat sa žalbom našeg predstavni­ka u Londonu, ali i „da će to proveriti”, dok ambasador Pribičević nije mogao da priča za naš list bez odobrenja Ministarst­va. Lejdi Hamilton i njen verenik Aruzi su planirali da dozidaju spavaću sobu i da naprave platformu na kojoj bi bila teretana i soba za rekreaciju, a ovo nije prvi put da nešto slično pokušavaju. Naime, pomenuti par je 2015. planirao da izgradi bazen na vrhu kuće čija se vrednost procenjuje na oko 14 miliona evra, ali je to zaustavlje­no jer je procenjeno da bi se tako ugrozila kuća u kojoj je živeo legendarni britanski premijer Vinston Čerčil, a koja se nalazi u neposredno­j blizini.

- Sa svim tim radovima i kamionima koji bi stalno dolazili, postalo bi nemoguće živeti ovde - navela je komšinica Rolands, koja trenutno živi u nekadašnjo­j Čerčilovoj kući.

Kako „Alo!” saznaje, osim srpskog ambasdora Pribičević­a, koji se žalio i Forin ofisu, žalbu lokalnim gradskim vlastima uputile su i sve komšije iz ulice.

„Lejdi Hamilton želi da nadzida kuću, a ako joj to dozvole, onda će moći da vidi sve što se dešava u mojoj bašti i spavaćoj sobi, čime bi mi bila ugrožena sigurnost“, požalio se dr Ognjen Pribičević

 ??  ?? U nevolji, ali veruje da će se izboriti s komšijama: Dr Ognjen Pribičević
U nevolji, ali veruje da će se izboriti s komšijama: Dr Ognjen Pribičević
 ??  ?? Ukoliko im se odobri renoviranj­e, lejdi Hamilton i njen verenik „viriće“
u krevet našeg ambasadora
Ukoliko im se odobri renoviranj­e, lejdi Hamilton i njen verenik „viriće“ u krevet našeg ambasadora
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia