Alo!

Danin brat vrda za Dva miliona evra!

-

Veselin Jovićević, generalni direktor „Slavija hotela”, osnovao je novo društvo „Nova Slavija”, na koje je preneo veći deo kapitala, samo dan pre nego što su u taj hotel došli izvršitelj­i kako bi naplatili potraživan­je od dva miliona evra!

Kako je „Alo!” pisao, prošlog četvrtka su u hotel „Slavija” upali izvršitelj­i kako bi naplatili odštetu od dva miliona evra koju je sudskim putem dobila firma pokojnog Branislava Brane Šaranovića “Fil-Šar”, koja je nekada držala kazino u tom hotelu.

- Pošto je znao šta se sprema, generalni je samoinicaj­itvo osnovao preduzeće „Nova Slavija” i na njega preneo veliki deo kapitala državnog preduzeća „Slavija hoteli”, a on je i direktor novog preduzeća. Najgore je što po statutu “Slavija hotela” direktor, inače brat od ujaka Danice Drašković, supruge lidera SPO Vuka Draškovića, nije taj koji samostalno sprovodi odluke, već sprovodi odluke društva, odnosno države. Pošto sumnjam da je država ta koja pronalazi način da eskivira sudske izvršitelj­e, ubeđen sam da je on sam počinio krivično delo otvarajući novu firmu bez saglasnost­i Vlade. Čak i da je Vlada dala saglasnost, pitanje je da li bi nekoga ko je totalno uništio preduzeće ponovo postavila za direktora napominje dobro obavešteni izvor „Alo!”.

Kako se može videti u zvaničnom dokumentu na sajtu Agencije za privredne registre, na novu firmu je upisan novčani kapital od čak 76,37 miliona dinara i uplaćen novčani kapital od 46 miliona dinara. Osim toga, sindikat “Slavija hotela”, po naređenju direktora Jovićevića, tera zaposlene da pređu u novoosnova­nu „Novu Slaviju”.

- Zbog situacije nastale zbog tužbe „filšara“, a radi nesmetanog funkcionis­anja hotela, radnici se upućuju na određeno vreme od tri meseca u „Novu Slaviju” na ista radna mesta, uz zadržavanj­e svih prava i obaveza koje su imali u „Slavija hotelima” - navodi Budimir Tomašević, predsednik odbora sindikata u obaveštenj­u radnicima, uz konstataci­ju da „nema razloga za širenje panike”. On navodi i da direktor Jovićević, kao i Skupština društva i sindikat, sve ove probleme rešavaju uz pomoć Vlade Srbije. I. Žigić

 ??  ?? Samo dan nakon što su u hotel došli izvršitelj­i da naplate
potraživan­je, Veselin Jovićević osnovao privredno društvo „Nova Slavija”, na koje je preneo veći deo kapitala
Danica Drašković
Samo dan nakon što su u hotel došli izvršitelj­i da naplate potraživan­je, Veselin Jovićević osnovao privredno društvo „Nova Slavija”, na koje je preneo veći deo kapitala Danica Drašković
 ??  ?? Izvršitelj­i su spremni
da naplate dug
Izvršitelj­i su spremni da naplate dug

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia