Alo!

EkSkLUZIvn­o SERIJSkI UbICa IMa koLEkCIJU oD vIŠE StotIna SLIka Magda slika gole žene i konje u zatvoru! Ukoliko bi po konvenciji o transferu osuđenih lica bio izručen matičnoj državi Srbiji, imao bi pravo na ponovljeno suđenje

- Piše: DANICA ĆURUVIJA danica. curuvucija@alo.rs

Marinko Magda (54), ubica i legionar, u mađarskom zatvoru naslikao je na stotine slika, a među njima uglavnom dominiraju gole žene i konji! Serijski ubica ni posle 23 godine iza rešetaka nije izgubio osećaj za lepo, što se vidi na njegovim slikama, na kojima se nalaze uglavnom zgodne i obnažene devojke, savršenog tela i lepog lica. Ipak, slike odražavaju i njegov snažan duh, pa među slikama ima mnoštvo onih sa motivima konja, sokolova i lavova.

Slavko Petrić, njegov beogradski advokat, koji ga brani od 1994, kada je pokrenuta istraga protiv Magde zbog ubistava, ekskluzivn­o je za „Alo!“pokazao ove slike, koje od Magde dobio u februaru.

- Nisam očekivao da će to da mi preda. Čekao sam da ga dovedu na razgovor, kada me je pozvala jedna žena iz zatvora i dala mi kesu, govoreći mi da su unutra neke Magdine stvari i crteži. Dala mi je i papir da potpišem da sam ih preuzeo. Potom sam otišao kod njega na razgovor, a on mi je rekao: „Slušaj, to odnesi“- otkriva za „Alo!“

Magdin advokat.

On otkriva da je Magda pre hapšenja imao veliku ljubav u Segedinu, ali je da nakon hapšenja 1994. prekinuo vezu sa tom ženom.

- Ne znam šta je sa tom ženom sada - dodaje Petrić.

Magda je, kako saznajemo, imao i obožavatel­jku iz Mađarske, koja ga je obilazila i koja je, kako se šuška, bila zaljubljen­a u Magdu.

Petrić za naš list navodi da je Magda ostao „čvrst u odbrani“da nije počinio zlodela za koja je osuđen. On otkriva da je zatvor malo promenio bivšeg legionara, ističući da se prema njemu ponašaju korektno.

- Ukoliko bi on po konvenciji o transferu osuđenih lica bio izručen matičnoj državi Srbiji, on bi imao pravo na ponovljeno suđenje jer mu je suđeno u odsustvu. Protiv njega nikad nije sproveden krivični postupak u tadašnjoj Jugoslavij­i i Srbiji. Ukoliko bi njegova molba na osnovu te konvencije da služi kaznu u Srbiji bila usvojena, imao bi pravo na obnovu procesa - kaže Petrić.

Advokt kaže da Magdu i dalje ne posećuje niko od članova porodice. Ni brat Borivoje iz Nemačke, ni sestra Mirjana iz Suborice.

-Zove me, ali ne želi da pominjemo porodicu. Pričamo o postupku ekstradici­je kako bi izdržavao kaznu u Srbiji. U mađarskom postupku je preispitiv­anje nakon dve godine, posle 25 godina izdržane kazne. Pita za porodicu. Priča na srpskom, govori mađarski, a francuski govori odlično. Za 23 godine se čovek promeni. Malo priča o Legiji stranaca. Zadovoljan je hranom i tretmanom - naglašava Petrić.

 ??  ?? Magdi su fetiš izvajane mlade devojke
Ubica sa umetničkom dušom:
Marinko Magda
Magdi su fetiš izvajane mlade devojke Ubica sa umetničkom dušom: Marinko Magda
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia