Alo!

Jedan uhapšen u restoranu, drugi ispred policije

-

aleksandar Vujić Subotić (34), načelnik gradske uprave, uhapšen je u centru Valjeva prilikom primanja mita, saznaje „alo!”. u policijsko­j akciji, osim njega, uhapšeno je još sedam osoba, koje se sumnjiče za korupciju, zloupotreb­u službenog položaja, zloupotreb­u u vezi sa javnom nabavkom i falsifikov­anje službene isprave.

Policija je načelnika gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove uhapsila na trgu desanke Maksimović, naočigled velikog broja prolaznika, i to kada mu je r. Đ. (43), odgovorno lice u SZtr „Fiskal“, koja se bavi aparatima za fotokopira­nje i štampačima, „davao mito kao nadoknadu za sproveden postupak fiktivne javne nabavke“. ubrzo nakon njih dvojice, policija je privela i dvoje službenika u gradskoj upravi koji rade upravo na poslovima javnih nabavki, a. Đ. (34) i t. i. (28). u nastavku akcije, u Valjevu su slobode lišeni još a. P. (35), vlasnik građevinsk­e firme

„Va gradnja 2007“, i b. S. (38), vlasnik radnje za popravku metalnih proizvoda. Najzad, uhapšeni su i M. P. (46), odgovorno lice u preduzeću JaPi COM iz Novog Sada, i M. V. (50), odgovorno lice u preduzeću „PSC Vuković“iz Šapca. Načelnik gradske uprave, kako se saznaje, uhapšen je neposredno pred dolazak u restoran „Zlatibor“, gde je jedan od radnika gradske uprave organizova­o proslavu.

Neki od uhapšenih potom su lišeni slobode praktično pred zgradom Policijske uprave Valjevo, gde su došli kada su čuli vest o hapšenju aleksandra Vujića Subotića. P. V.

 ??  ?? Uhapšen u „Zlatiboru“: Aleksandar Vujić Subotić
Uhapšen u „Zlatiboru“: Aleksandar Vujić Subotić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia