Alo!

ĐOKOVIĆ ĆE OSETITI PANIKU BRITANACA Nole se zagreva UZ DUGE CEVI!

- Piše: D. BOŠKOV redakcija@alo.rs

Prvi put u karijeri, Novak

Đoković će igrati na turniru u Istbornu. Organizato­ri tog tuniria u Engleskoj (23. jun - 1. jul), objavili su da je trenutno četvrti teniser sveta prihvatio specijalnu pozivnicu i da će u glavnom žrebu biti prvi nosilac, ispred Francuza Gaela Monfisa i Amerikanca Džona Iznera.

- Ovo je moj prvi dolazak u

Istborn. Čuo sam mnogo sjajnih stvari o ovom turniru. Radujem se što ću imati priliku da prilagodim igru travnatoj površini pre početka Vimbldona - preneo je zvanični sajt turnira Đokovićeve reči.

Osim što će na turniru koji se igra za nagradni fond od 450.000 dolara pokušati da naštimuje ruku pred početak trećeg grend slema u sezoni, Novak će u gradu u istočnom Saseksu biti u prilici i da se upozna sa do sada neviđenim merama bezbednost­i koje spovode vlasti Engleske.

Kao što je već poznato, prestonica Engleske, London, postao je najnebezbe­dniji grad u Evropi. Panika od teroristič­kih napada je takva da je gotovo nemoguće ne primetiti naoružane policajce na ulicama.

- Tokom teniskog turnira pojačaćemo obezbeđenj­e. I sada imamo mnogo naoružanih policajaca na ulici, posebno posle serije teroristič­kih napada u gradovima širom Britanije. Već smo sproveli određene mere i sigurni smo da će svi teniseri biti bezbedni kada turnir bude počeo objasnio je Nil Onor, šef policije Saseksa.

Organizato­ri turnira su juče saopštili i da je na samom kompleksu „Devonšajer park”, gde će biti igrani mečevi, biti pojačano obezbeđenj­e.

- Posle poslednjih dešavanja, ovo je logična odluka. Pretres svih gledalaca na ulazu će biti rigorozan. Zbog toga molimo sve ljude koji su kupili ulaznice da budu mnogo ranije na ulazima - objasnili su organizato­ri.

Nedavno su i čelnici Vimbldona objavili kakkve će mere bezbednost­i biti primenjene tokom tog turnira.

- Svaki predmet ili stvar koja nam bude sumnjiva biće predmet istrage. I do sada smo sprovodili opsežne mere bezbednost­i, pretresali smo ljude, torbe, vozila... Svima koji budu imali torbe koje su veće od 40x30x30 centimetar­a neće biti dozvoljen ulaz. Na listi zabranjeni­h stvari su i zastave i transparen­ti, ali i selfi štapovi - jasno su izneli pravila organizato­ri Vimbldona.

Najbolji srpski teniser igraće

na turniru u Istbornu, a zatim i na Vimbldonu, uz

nezapamćen­e mere bezbednost­i

 ?? FOTOGRAFIJ­E: PROFIMEDIA.RS ?? Naoružani policajci na ulici su „normalna” slika u Istbornu
Potpuno nova situacija: Novak Đoković
FOTOGRAFIJ­E: PROFIMEDIA.RS Naoružani policajci na ulici su „normalna” slika u Istbornu Potpuno nova situacija: Novak Đoković
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia