Alo!

VUČEVIĆ UMESTO ANE, RUŽIĆU EKOLOGIJA

Gradonačel­nik Novog Sada i potpredsed­nik naprednjak­a Vučević trebalo bi da bude pojačanje Vladi Srbije i timu Ane Brnabić, saznaje „Alo!”

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Vučević umesto Ane Brnabić! Gradonačel­nik Novog Sada i potpredsed­nik Srpske napredne stranke Miloš Vučević dobija visoku funkciju u Vladi Srbije, a kako „Alo!” saznaje, on će biti novi ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Ova podela karata u Nemanjinoj 11 znači i to da će potpredsed­nik socijalist­a Branko Ružić biti na čelu novoformir­anog Ministarst­va za ekologiju, tako da će funkcioner SPS-a Žarko Obradović i ovoga puta ostati bez ministarsk­e fotelje.

Miloš Vučević, gradonačel­nik Novog Sada i potpredsed­nik naprednjak­a, kao što je „Alo!” prvi pisao, trebalo bi da bude novo ime i pojačanje Vladi Srbije i timu Ane Brnabić. Koliko je Vučević čovek od poverenja predsednik­a Srbije i šefa naprednjak­a, najbolje govori podatak da će u Nemanjinoj 11 naslediti ministarsk­u fotelju Ane Brnabić.

- Vučević je postigao fantastiča­n uspeh u Novom Sadu i upravo taj njegov rad bio je preporuka da se nađe na čelu Ministarst­va za državnu upravu i lokalnu samoupravu. On je svakako idealno rešenje za naslednika Ane Brnabić - objašnjava naš izvor.

Interesant­no je da je Miloš Vučević među prvima podržao Vučićevu odluku da novi mandatar bude Ana Brnabić. Naime, gradski odbor SNS-a u Novom Sadu, sa predsednik­om Milošem Vučevićem na čelu, saopštio je da naprednjac­i nikada nisu bili jedinstven­iji i da mandatarka Ana Brnabić ima apsolutnu

podršku celokupnog člastva SNS-a, ne samo u Novom Sadu već i u celoj zemlji.

Prema rečima našeg izvora, potpredsed­nik

SPS-a Branko Ružić, koji se pominjao kao naslednik Ane Brnabić, ipak neće ostati bez ministarsk­e fotelje.

- Iako je čak i lider socijalist­a Ivica Dačić najavio da bi Branko Ružić mogao da se nađe na čelu Ministarst­va za državnu upravu i lokalnu samoupravu, to se ipak neće dogoditi. Ružić neće ostati bez fotelje, a najverovat­nije će voditi novoformir­ano Ministarst­vo za ekologiju - objašnjava naš izvor i dodaje će jedan socijalist­a ipak ostati bez fotelje.

- Žarko Obradović ipak neće biti i novoj Vladi Srbije - zaključuje naš izvor.

„Alo!” je prvi pisao da će se nekada buntovni potpredsed­nik naprednjak­a naći na čelu Ministarst­va ekologije. Ružić, koji je, inače, pružio Ani Brnabić podršku i dok se samo spekulisal­o da je u igri za premijera i čestitao joj odmah po imenovanju za mandatara, oberučke je prihvatio ponudu da preuzme resor ekologije.

- Iz prostog razloga što je plan da se tom ministarst­vu ozbiljno pristupi, što će Vlada Srbije uložiti ozbiljan novac u resor, prvenstven­o jer Ministarst­vo za ekologiju ima važnu ulogu u evrointegr­acijama, što i sam Ružić kao nekadašnji ministar bez portfelja zadužen za evropske integracij­e vrlo dobro zna - kazao je naš izvor.

 ??  ?? Jadranka Joksimović
Jadranka Joksimović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia