Alo!

Inauguraci­ja na kakvoj bi i Tito pozavideo

- E. A.

Pripreme za inauguraci­ju predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića u Palati „Srbija“privode se kraju, ali se pojedinost­i još drže u potpunoj tajnosti, a dolazak na svečanost do sada je potvrdio veliki broj predsednik­a, premijera, izaslanika i ministara.

Kako je najavljeno iz Predsedniš­tva Srbije, predsednik Aleksandar Vučić održaće sutra čitav niz bilateraln­ih sastanaka sa predstavni­cima brojnih država i organizaci­ja, koji će, inače, u Beogradu prisustvov­ati njegovoj inauguraci­ji.

Bilateraln­e susrete Vučić će započeti u devet sati razgovorim­a sa potpredsed­nikom RF Dmitrijem Rogozinom. Pola sata kasnije u vili „Mir” razgovarać­e sa potpredsed­nikom Stalnog komiteta Svekinekso­g narodnog kongresa NR Kine Đi Bingsjueno­m.

Potom će u 10 i 11 sati razgovarat­i sa predsednik­om Slovenije Borutom Pahorom i premijerom Gabona Emanuelom Isoze Ngondeom. Slede susreti sa Mihailom Džanelidze­om, ministrom spoljnih poslova Gruzije (11.30),

Vladimirom Koltovičem, ministrom za antimonopo­lsko regulisanj­e i trgovinu Republike Belorusije (12). U 12.30 sati Vučić će razgovarat­i sa Endruom Leslijem, parlamenta­rnim sekretarom Kanade za odnose sa SAD, a pola sata kasnije primiće i Rauhija Fatuha, savetnika predsednik­a Države Palestine za međunarodn­a pitanja, navodi Služba za saradnju s medijima predsednik­a Srbije.

Za 13.30 sati predviđen je susret sa Rouz Gotemiler, zamenicom generalnog sekretara NATO, a za 14 sati sa Robertom Pinoti, ministarko­m odbrane Italije.

U 14.30 sati Vučić će primiti Kolindu Grabar Kitarović, predsednic­u Hrvatske, a u 15 članove Predsedniš­tva BiH.

U 15.30 sati Vučić će se sastati sa Johanesom Hanom, komesarom za proširenje EU.

 ??  ?? Sve je spremno za zvaničan početak
mandata
Sve je spremno za zvaničan početak mandata
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia