Alo!

Za Anu glasa 162 poslanika!

- E. A.

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnbaić ne mora da brine jer će je u Skupštini Srbije podržati čak 162 narodna poslanika, saznaje „Alo!” iz dobro obavešteni­h izvora.

Za Brnabićevu će najverovat­nije glasati 102 poslanika poslanička grupe Srpske napredne stranke, 22 poslanika SPS-a, zatim devet iz poslaničke grupe PUPS-a, a četiri glasa će dobiti od poslanika LDP-a. Lider SDPS-a Rasim Ljajić je pre nekoliko dana najavio da će poslanici njegove stranke glasati u parlamentu za izbor nove predsednic­e Vlade, a njihova poslanička grupa u parlamentu broji ukupno

10 narodnih tribuna.

Međutim, to nije sve. Ana Brnabić bi mogla da računa i na četiri glasa samostalni­h poslanika, među kojima su dva sigurna i dolaze od bivših poslanika Velimira Ilića, a to su Dubrav- ka Filipovska

i Dragan Jovanovića.

Kako se spekuliše, postoji mogućnost da dva glasa stignu i iz BDZ-a, od narodnog poslanika Muamera Zukorliać i Jahje Fehratović. Takođe, još jedan glas mogao bi da stigne i od samostalno­g poslanika Dejana Šulkića. Za novu premijerku će glasati i narodni tribuni iz poslaničke grupe koju čine SVM i PDD, što će joj doneti pet dodatnih glasova.

Ništa protiv Brnabićeve nema ni pet poslanika iz poslaničke grupe PS-a, NSS-a, USS-a. Znači, ukupno 162 glasa za izbor Ane Brnabić.

Sa druge strane, Palma ne popušta ni nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je razgovarao sa njim o podršci Ane Brnabić. Marković se nije oglašavao u javnosti, niti je govorio o ishodima tih razgovora, ali kako smo uspeli da saznamo od izvora iz Markovićev­og okruženja, on svoj stav nije promenio i „Ana i dalje nije njegov premijer”.

 ??  ?? „Imamo većinu“: Maja Gojković
„Imamo većinu“: Maja Gojković
 ?? Foto: o. BUnić ??
Foto: o. BUnić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia