Alo!

Izdahnuo na rukama drugova sa kojima je radio krvav posao!

-

U jednoj od gustih, nepristupa­čnih šuma, u kojoj je kao rabadžija zarađivao hleb sa sedam kora, mladi Prijepolja­c izgubio je glavu. Jasmin Hurić (22), iz prijepoljs­kog naselja Ivanje, poginuo je u sredu po podne pošto se kamion kojim je sa još dvojicom prijatelja, E. Dž. i E. M., prevozio drva za ogrev, sa uspona uz jedan šumski bogaz u ataru sela Kučin survao niz provaliju.

Vojnim kamionom 110, natovareni­m drvima, trojica prijatelja prekjuče su se probijala kroz bespuće brdovite šume. Vozilo nije uspelo da savlada jedan uspon, sa džombaste staze sletelo je na levu stranu i nekoliko puta se prevrnulo.

- Jasmin i E. Dž. su se nalazili u kabini, dok je E. M. stajao na drvima na tovarnom delu. Kad je kamion poleteo u provaliju, E. Dž. i E. M. su uspeli da iskoče iz vozila, ali ne i Hurić - priča Prijepolja­c blizak porodici stradalog mladića.

Deo šume gde je došlo do nesreće, objašnjava on, nije nikakav put, već obična staza, koju su jedva savladaval­a i terenska vozila i kojom su uglavnom prolazile rabadžije.

- Kamion se prevrnuo tri-četiri puta i zaustavio pošto je udario u jednu bukvu. Jasmin je izašao iz kabine, stao na noge, a onda pao. Prijatelji su pokušali da mu pomognu, ali im je izdahnuo na rukama - nastavlja naš izvor.

Jedna ekipa Hitne pomoći krenula je ka Kučinu iz Nove Varoši, druga iz Prijepolja. Novovaroša­ni su prvi stigli, ali sanitetom nisu uspeli da se probiju kroz neprohod. Zatekli su druge rabadžije i njihovim kamionom pošli ka

odlučeno da mestu nesreće. Prijepoljc­i su pošli džipom, koji nije uspeo da savlada bogaze, pa je medicinski tim morao desetak minuta da pešači kroz šumu.

Četrdeseto­minutni pokušaji lekara da Jasmina ožive reanimacij­om nisu pomogli nesrećnom momku. Njegova dvojica prijatelja, sa povredama glave, odnosno grudnog koša, prebačena su u prijepoljs­ku bolnicu, odakle su posle ukazane pomoći puštena kući. V. L.

 ??  ?? Umro dok je radio: Jasmin Hurić
Umro dok je radio: Jasmin Hurić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia