Alo!

PuTuJ vELIkI vEsELJaČE!

- Piše: LJUBOMIR TOZEV ljubomir.tozev@alo.rs

Glumac koji je vraćao osmeh na lice Bogoljub Mitić Đoša preminuo je juče iznenada u 49. godini života nakon srčanog udara i iza sebe ostavio suprugu i dve ćerke. Komšije kažu da se dan ranije žalio na vreme koje mu je “padalo teško”, a da ih je već sledećeg jutra zatekla tužna vest.

Bol i jecaji u porodici preminulog glumca ne jenjavaju, a kolege su u potpunom šoku. Kažu da ga još uvek čekaju da ispriča neki vic i tako im vrati osmeh na lice.

- On je mlad čovek, radili smo dosta zajedno, snimali mnoge serije. Bio je jako dobar čovek. Možda je preterao sam poslom, pa je došlo do toga da mu se ovo desi. Nije vodio računa da malo prikoči pa je zbog toga došlo do ovog. Nikada mi se nije žalio na neke smetnje. Bio je veseljak i duhovit čovek - kaže glumica Gorica Popović, dok se scenarista Siniša Pavić koji je napisao scenario za seriju “Porodično blago” iz koje je Mitić i poneo nadimak Đoša po ulozi koju je odigrao, seća ovog glumca kao izuzetno talentovan­og i nadarenog. - Tada je prvi put stao pred kamere ali se ni u jednom trenutku nije preimetilo da je on amater ili natručik. Imao je veliki potencijal. Pogodila me je vest, kada sam čuo da je preminuo. Izenanđen sam. On će dugo kod ljudi da živi, to je njegov zaštiti znak. Nije se trudio da se oslobodi tog imena priča Siniša i dodaje.

- Kada je počelo bombarodva­nje, njegov otac je umro. Javili su nam kao sada ovo, ujutru rano, isto od srca. Đoša je te godine obukao maskirnu uniformu i otišao na Kosovo. U dogovoru sa vojnim komndama išao je Kosovom i pričao ljudima anegdote i viceve. Animirao ih je prosto. Činio im je taj život na Kosovu lakšim. Takav je bio čovek, sponmonikl­i tan. Samonikli i rođeni glumac, ali njegov put nakon svega nisam pratio i otišao je u estradne vode.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia