Alo!

DRaGaN MlaDENoVIć Za alo! o BUDUćNoSTI FUDBala Škole Zvezde i Partizana su smešne!

- Piše: L. DUMELJIć luka.dumeljic@alo.rs

Omladinski pogon FK Crvena zvezda prošle sezone je osvojio samo jedan šampionski trofej, a rezultat toga je činjenica da su bez posla ostala trojica trenera mlađih kategorija.

Direktor omladinaca crveno-belih Dragan Mladenović u razgovoru za “Alo!” poručuje da su škole Zvezde i Partizana smešne i da Srbija mnogo kaska za Evropom.

- Ne mislim da Partizan ima bolju školu od nas. Pa crno-beli su u poslednjem derbiju imali čak tri-četiri igrača iz Zvezdine škole.

Meni je normalno da igrači večitih prelaze iz jednog u drugi klub, ali niko ne sme da se hvali našim školama fudbala. Partizan i Zvezda imaju smešne fudbalske škole! Pogledajte Monako, koji je u polufinalu Lige šampiona igrao sa nekoliko igrača ispod 23 godine. Ili Ajaks, koji je igrao u finalu Lige Evrope sa svim fudbalerim­a iz njihovih mlađih kategorija. Oni imaju ozbiljne fudbalske škole, a ne mi - rekao je Mladenović.

On se potom osvrnuo na Zvezdine trenere koji su ostali bez posla.

- Nijedan trener mlađih kategorija Zvezde nije dobio otkaz, već je Jovanu Stankoviću, Igoru Saviću i Mirku Bunjevčevi­ću istekao jednogodiš­nji ugovor. Ti treneri su moji drugari, a ja kao direktor odlučujem o nastavku saradnje u odnosu na to da li su ispunili plan za uzrasnu kategoriju koju su vodili. Sa njima je obavljen razgovor o prošloj sezoni, a saradnja je ponuđena Bunjevčevi­ću i Stankoviću. Oni je nisu prihvatili. Jovan zbog želje da trenira seniore, a Mirko jer je želeo da ponovo predvodi istu kategoriju. Smatrao sam da su ta deca koja su sa Bunjevčevi­ćem osvojila titulu spremna za novog trenera i viši nivo fudbala - istakao je naš bivši reprezenta­tivac.

Mladenović poručuje da mu nije prioritet rezultat mlađih selekcija, već da stvori sistem koji će donositi uspehe u budućnosti.

- Fudbal je postao biznis, nepravedan je i u ovom sportu nema ljubavi. Krajnji rezultat trebalo bi da bude proizvodnj­a igrača koja će sutra igrati za prvi tim Zvezde i čijom će prodajom klub živeti. Daleko smo od najboljih, ali radimo i dosta smo promenili u poslednje dve godine otkad sam postao direktor. Na kvalitet igača utiče nekoliko faktora. Dobar klub, trener i normalni roditelji. Najveće zlo dece su roditelji koji sve gledaju kroz novac. Vreme će pokazati da li sam bio uspešan, a meni Zvezda nije usputna stanica. Nije mi cilj da budem najbolji u Srbiji, već u Evropi - zaključuje Mladenović. Tokom jučerašnje­g dana pojavila se informacij­a da je pred povratkom u redove Crvene zvezde Luis Ibanjez. Argentinac, koji ima i hrvatski pasoš, završio je saradnju sa Trabzonom, ekspresno je usledio i poziv sa „Marakane“, ali su finansijsk­i zahtevi levog beka, kako saznaje „Alo!“, preveliki da bi do transfera i došlo. po svemu sudeći, najbolji igrač crveno-belih tokom prošle sezone Srđan Plavšić neće postati član Seltika. Slavni škotski klub je poslao skaute na EP za igrače do 21 godine, ali izgleda da je trku za „atomskim mravom” dobila češka Sparta! Klub iz Praga traži način da se vrati na šampionske staze, a Plavšića odavno drže na oku.

 ??  ?? „Pogledajte samo Monako i Ajaks i kakve su rezultate sa klincima ostvarili ove sezone“
Kvalitet nije na nivou inostranst­va:
Detalj sa derbija “Želim da budem najbolji u Evropi”: Dragan Mladenović
„Pogledajte samo Monako i Ajaks i kakve su rezultate sa klincima ostvarili ove sezone“ Kvalitet nije na nivou inostranst­va: Detalj sa derbija “Želim da budem najbolji u Evropi”: Dragan Mladenović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia