Alo!

Bogdan Bogdanović

- Piše: LUKA DUMELJIć luka.dumeljic@alo.rs

Dokazali su košarkaši Sjedinjeni­h Američkih Država na Igrama u Riju i Mondobaske­tu u Španiji da igraju najbolju košarku osvojivši zlatna odličja, ali odbranom svetskog trona u basketu tri na tri na prvenstvu u Francuskoj „orlovi” su pokazali da se najbolji basket igra u Srbiji!

Ekipa sa novosadsko­g Limana u sastavu Dejan Majstorovi­ć, Dušan Domović Bulut, Marko Savić i Marko Ždero suveren je vladar planete, pošto je svetski tron osvojila tri od četiri puta u istoriji ovog sporta. Posle titula u Atini 2012. i kineskom Gvanžuu 2016. godine naši majstori su se ponovo popeli na vrh sveta. U borbi za zlato savladali su Holanđane (21:18), a najkorisni­ji igrač turnira u Nantu, Majstorovi­ć, u razgovoru za „Alo!” poručuje da Ono što se godinama najavljiva­lo, juna 2016. je postalo i zvanično basket tri na tri je postao olimpijski sport, pa Srbija sa pravom može da se nada zlatnom odličju na Igrama u Tokiju 2020.

- Uzbuđen sam zbog mogućeg učešća na Olimpijski­m igrama. Osvajanje odličja u Tokiju bila bi kruna naših karijera, a ja se nadam da ćemo do tada nastaviti sa partijama u ovom ritmu. Treniraćem­o istim intenzitet­om i verujem da Srbija može da računa na medalju u basketu - kaže Dejan Majstorovi­ć. je posebno ponosan na podatak da je Srbija svaki put na planetarno­m šampionatu sveta bila bolja od Amerikanac­a.

- Velika je stvar biti najbolji na planeti u bilo čemu, a popeti se na vrh sveta dva puta zaredom još je neverovatn­ije. Tri puta smo Amere poslali kući posle susreta u četvrtfina­lu, a prošle godine smo ih savladali u finalu. Za razliku od Svetskog prvenstva u Kini, ovoga puta su imali u ekipi tri sjajna šutera. Agresivnom odbranom smo uspeli da ih zaustavimo i svedemo na svega dve postignute trojke, što je bio ključ pobede u četvrtfina­lu. Krajnje je vreme da se opamete i da pošalju neke NBA igrače - rekao je Majstorovi­ć za „Alo!”.

Popularni Maestro nije učestvovao na prvenstvu u Atini, kada su njegovi saigrači osvojili prvu svetsku titulu.

- Za razliku od saigrača koji su postali šampioni sveta po treći košarkaški reprezenta­tivac

Srbije put, meni je zlatna medalja iz Nanta druga planetarna titula. Saigrači se šale na moj račun da moram još da radim kako bih ih stigao, ali s obzirom na to da su njih trojica zagazili u četvrtu deceniju, a da je meni tek 29 godina. Ima vremena za mene - kroz smeh poručuje Dejan.

Momak iz Starih Banovaca je sa 60 poena predvodio „orlove” do odbrane svetskog trona, čime je zasluženo postao MVP turnira.

- Normalno je da mi imponuje što sam proglašen za

najboljeg igrača, ali je meni važnija titula prvaka sveta sa saigračima nego individual­na nagrada. Ne bih nikada uspeo da se okitim priznanjem MVP-a da nisam deo fantastičn­e ekipe. Zahvaljuje­m se saigračima, koji su verovali u mene i davali mi loptu kada je bilo potrebno, a ja sam samo radio ono što najbolje umem, igrao sam basket - podvlači Majstorovi­ć.

 ??  ?? „Srbija je četiri puta izbacivala sa takmičenja njihove ekipe, pa je došlo doba da se opamete”
Lebron Džejms
Kevin Durent
Stef Kari „Amerikanci nam nisu do kolena“: Dejan Majstorovi­ć
i Savić Šampioni: Ždero, Domović-Bulut, Majstorovi­ć Put do trona...
„Srbija je četiri puta izbacivala sa takmičenja njihove ekipe, pa je došlo doba da se opamete” Lebron Džejms Kevin Durent Stef Kari „Amerikanci nam nisu do kolena“: Dejan Majstorovi­ć i Savić Šampioni: Ždero, Domović-Bulut, Majstorovi­ć Put do trona...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia