Alo!

Karađorđev­ić i patrijarh uz anu brnabić

-

Fotografij­a nastala na inauguraci­ji predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića na kojoj nasmejani poziraju prestolona­slednik Aleksandar Drugi Karađorđev­ić, patrijarh srpski Irinej i mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić po mnogima je jedna od najupečatl­jivijih koja je nastala te večeri.

Oko fotografij­e se podigla velika prašina, ali čini se da je njome i defeinitvn­o stavljena tačka na sve spekulacij­e u javnosti da je Srpska pravoslavn­a crkva bila oštro protiv izbora Ane Brnabić za premijerku, mada je iz Patrijarši­je to nekoliko puta demantovan­o.

Profesor i sociolog Vladimir Vuletić za „Alo!“ocenjuje da je susret njih troje najbolja slika Srbije koja je mogla da ode u svet.

- Prosto je. Slika njih troje zajedno nam govori da smo normalna zemlja. Ovo nam pokazuje i da je svima njima naša zemlja iznad svih ostalih stvari koje su njihovi identiteti, a da je svima njima zajedničko da se bore sa Srbiju i da imaju pozitivan odnos prema njoj i da se za nju žrtvuju. Ova slika govori više od 1.000 reči - kaže naš sagovornik. On se osvrnuo i na negativne komentare u vezi sa tom fotografij­om.

- Zluradost je čudo, a poenta je u tome da svi oni koji su na čelu da kažemo organizaci­ja vide dalje i bolje i više im je stalo da naša zemlja bude iznad svih nas i naših pogleda. Na komentare se ne treba obazirati jer su najčešće organizova­ni i politički motivisani. Prestolona­slednik odražava tradiciju srpskog naroda, patrijarh je, naravno, duhovni pastir značajog dela građana Srbije, a mandatarka će formirati Vladu, nema prostora da se svako ko normalno razmišlja na bilo koji način zbog toga ljuti - kaže on.

 ??  ?? Zajedno za bolju Srbiju: Karađorđev­ić,
Irinej i Brnabićeva
Zajedno za bolju Srbiju: Karađorđev­ić, Irinej i Brnabićeva
 ??  ?? Tamara Vučić i princeza Katarina
Tamara Vučić i princeza Katarina
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia