Alo!

KONTRA Darvinisti izbacuju Erdogana iz teorije evolucije

-

Nedelja, 25. jun 2017.

www.alo.rs Vlade dobije podršku u Skupštini za nastavak reformi i ubrzani razvoj Srbije.

Kako će u budućnosti funkcionis­ati model „Brnabićeva ekonomski, a Dačić politički premijer“?

- Neće Srbija imati dva premijera. Prirodno je da se Ivica Dačić više bavi političkim pitanjima, tako je bilo i u Vučićevoj vladi, jer se sam Vučić više bavio ekonomskim temama.

Da li je zaista bilo toliko problema u SNS-u prilikom obezbeđiva­nja podrške Ani Brnabić?

- To više i nije bitno. Na sve razgovore i razlike u stavovima je stavljena tačka nakon razgovora koji je u ponedeljak Aleksandar Vučić imao sa poslanicim­a. Danas svi poslanici sa naše liste podržavaju izbor Ane Brnabić i to je ono što je najvažnije.

Bili ste u delegaciji Skupštine Vojvodine u Norveškoj, kakvi su vaši utisci?

- Imam nekoliko utisaka. Najpre da je AP Vojvodina stekla zaista dobrog i iskrenog sagovornik­a u norveškoj regiji Nordland i uveren sam da će ta saradnja biti na korist svim građanima Srbije koji žive u Vojvodini. Drugo, da je napokon i nadam se nepovratno obnovljena saradnja Kikinde, grada u kojem živim, i grada Narvika u Norveškoj, koja je nažalost potpuno zamrla proteklih godina. Ipak, najjači utisak je na mene ostavio sam povod posete, a to je obeležavan­je 75 godina od dolaska zarobljeni­ka sa prostora Srbije - iz Kikinde, Melenaca, Niša, Gornjeg Milanovca, Prokuplja... u Norvešku, gde je najveći broj njih i stradao. Norvežani su zaista dali veliki značaj ovoj godišnjici i obeležena je na najvišem nivou. Ipak, na mene lično je najjači utisak ostavilo pitanje koje mi se javilo kada sam video sve one spomenike sa imenima naših ljudi - ima li kutka na kugli zemaljskoj gde Srbi nisu ostavili svoje kosti, gde nisu stradali? Pazite, ti logori koje smo posetili nalaze se iznad polarnog kruga.

Vlada u Vojvodini posle dužeg niza godina funkcioniš­e i čini se da nema problema u pokrajini?

- Kao najbolji dokaz ko je izazivao krizu i probleme, kako u samoj pokrajini, tako i na relaciji pokrajina-republika. Ako je jedina konstanta u svim prethodnim godinama bila Pajtićeva vlast i ako su svi problemi i sukobi prestali onog momenta kada su građani najurili Pajtića i njegove štetočine, onda ne treba biti preterano analitičan, pa zaključiti ko je bio epicentar problema. Današnja pokrajinsk­a vlast ima potpuno drugačiju politiku i nije joj cilj da izaziva krize i pravi paradržavn­i sistem, nego da svojim radom poboljša život građnima i u tome je već u prvoj godini postigla ogroman uspeh. Nakon što je režim Redžepa Tajipa Erdogana odlučio da iz nastavnog programa u Turskoj izbaci Teoriju evolucije, usledila je žestoka kontra! Pobornici teorije koju je postavio čuveni britanski naučnik Čarls Darvin odlučili su da iz nje izbace Erdogana, i to samo zato što ju je ovim potezom potvrdio!

- Ako neko ne veruje u teoriju evolucije, onda to znači da nije dovoljno evoluirao da shvati kako svet funkcioniš­e. Na prvu loptu može da deluje kao da je ta osoba u pravu, odnosno da evolucija ne postoji, ali u ovom slučaju je ipak drugačije. Ovo je dokaz da pojedinci nisu dovoljno evoluirali, odnosno da je kod njih taj proces „skrenuo levo kod Albukerkij­a” - navodi se u saopštenju darvinista.

 ??  ?? Veruje u Vučića i novu vladu: Milenko Jovanov
Veruje u Vučića i novu vladu: Milenko Jovanov
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia