Alo!

Marina Maljković želi na klupu partizana

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Mlada fudbalska reprezenta­cija Srbije neslavno je završila takmičenje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj porazom od vršnjaka iz Španije, koji su igrali u rezervnom sastavu. Poraz od 1:0 na kraju samo je još jednom potvrdio da su „orlići” doživeli potpuni krah u Poljskoj.

Na kraju, izabranici Nenada Lalatovića osvojili su samo jedan bod u grupi B. Neke od razloga debakla generacije 1994. i mlađih, sastavljen­e od osvajača evropske i svetske titule, za „Alo!“je objasnio Ljubinko Drulović, nekadašnji selektor seniorske reprezenta­cije Srbije, ali i čovek koji je radeći sa ovom genracijom postao šampion Evrope.

- Nikada nisam bio za to da se radi na dve stolice, i u klubu i u reprezenta­ciji. To je bila greška jer smatram da se treba usresredit­i na jedan posao.

Na primer, ja nisam hteo da vodim i reprezenta­ciju Makedonije i Partizan, nego sam prvo rešio stvari sa tamošnjim savezom, pa tek onda preuzeo crno-bele. To je moje lično mišljenje i tvrdim da nikada ne bih pristao, ali svako ima neko svoje viđenje stvari. Trebalo je pustiti bivšeg selektora Tomislava Sivića da završi posao. Nenadu Lalatoviću, koliko god da je dobar stručnjak, teško je da se koncentriš­e na dva posla odjednom. Zvezdom, a detalji i dalje nisu poznati. Internacio­nalac iz Gane je bio na meti brojnih klubova iz Rusije i Engleske, pošto je posle bankrota Latine postao slobodan igrač, ali je ipak odlučio da ostane na “Marakani“.

Takođe, problem je bio i to što neki od fudbalera nisu igrali standardno u svojim klubovima, pa im se to odrazilo na formu. Generalno, očekivao sam mnogo više od pojedinaca - ističe Ljubinko Drulović.

Nekadašnji selektor seniorskih reprezenta­cija Srbije i Makedonije i selekcije naše zemlje do 19 godina dodaje da je očigledno da „orlići“nisu bili u vrhunskoj formi.

- Očekivanja su bila velika, kao i izjave igrača i članova stručnog štaba. Ne bih upirao prstom u pojedine fudbalere jer je fudbal ipak kolektivna igra. Očigledno je da nisu bili u vrhunskoj formi - zaključio je Drulović. KOŠARKA - nn s“rtiz“n tr“ži novog tr„n„r“, “im“priliku z“r„volucion“r“n pot„z, j„r j„ p“rin“p“ljković gostujući n“j„dnoj t„l„viziji poručil“d“bi r“do s„l“n“klupu crno-b„lih. eivš“s„l„ktork“ž„nsk„ r„pr„z„nt“cij„ vrbij„, koju j„ dov„l“do titul„ prv“k“hvrop„ i do bronz„ n“rlimpijski­m igr“m“, tr„nir“l“j„ r“nij„ koš“rk“šic„ s“rtiz“n“, “s“d“joj j„ ž„lj“d“s„ oprob“vod„ći muški tim.

 ??  ?? Previše preuzeo na sebe:
Nenad Lalatović
Previše preuzeo na sebe: Nenad Lalatović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia