Alo!

Čović ne mrda sa Kališa!

srvi čov„k š“mpion“vrbij„ i ded lig„ dobio j„ uv„r“v“nj“d“ć„ dobiti ”in“nsijsku pomoć drž“v„ z“sl„d„ću s„zonu

- Piše: EKIPA ALO! ime.prezime@alo.rs

Kako sada stvari stoje - Nebojša Čović će ostati na čelu Crvene zvezde! Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdan­a, prema saznanjima „Alo!“, obavestio je najbliže saradnike da je dobio garancije državnog vrha Srbije da će dobiti finansijsk­u pomoć i da će crveno-beli biti konkurenta­n evroligašk­i tim i sledeće sezone. Ovakav rasplet znači da se neće obistiniti najave da bi Čović mogao da digne sidro i prepusti nekom drugom vođenje kluba, kao što je delovalo pre samo nekoliko dana.

- Predsednik je razgovarao sa najbližim saradnicim­a. Uveravao ih je da se ne brinu, da je sve pod kontrolom. Što se tiče finansija, Čović je naglasio da će biti sređene. Pominjao je pomoć države, ali i sadašnjeg sponzora MTS, koji će ostati u klubu i isplatiti sva dugovanja iz ove sezone - priča za „Alo!“izvor vrlo blizak klubu, a koji je insistirao na anonimnost­i.

Ovakav rasplet govori i da ostanak Dejana Radonjića na klupi šampiona Srbije i ABA lige više nije naučna fantastika.

- Dejo nije ni u jednom trenutku uslovljava­o bilo koga iz kluba što se tiče ostanka. Njemu je Zvezda prioritet, ali želi da sačeka da vidi šta se dešava sa klubom i kakve su ambicije. Naravno, i da dobije garancije da će igračima biti isplaćena sva dugovanja iz ove sezone - objašanjav­a naš izvor.

U svakom slučaju, očekuje se da će sve biti potpuno jasno 26. juna, za kada je zakazana sednica Skupštine Košarkaško­g kluba Crvena zvezda. Jasno je da Zvezdi predstoji rekonstruk­cija tima. Kapiten Luka Mitorović je već viđen u redovima nemačkog Bamberga, navodno je Bajern iz Minhena najveći favorit da obezbedi usluge Stefana Jovića, ali i Branka Lazića. Status stranaca koji su prošle sezone nosili crveno-beli dres je jasniji - i Nejtu Voltersu i Dionu Tompsonu su istekli ugovori. Zvezda bi mogla da ostane i bez Čarlsa Dženkinsa, dok je za sada gotovo izvestan ostanak onih iskunijih - Milka Bjelice i Ognjena Kuzmića. Šuška se da bi prvo pojačanje mogao da bude plejmejker Ognjen Jaramaz, koga je nedavno izabrao Njujork na NBA draftu, a moguć je i povratak krilnog centra Nikole Jankovića. Momak koji je karijeru počeo u mlađim kategorija­ma FMP-a, a zatim je nastavio kao junior crveno-belih posle ugovora o poslovnote­hničkoj saradnji ova dva kluba, napustio je Beograd kada nije želeo da potpiše prvi profesiona­lni ugovor sa klubom. Ipak, prošle sezone je pokazao da je sazreo, odigrao je odlično za ljubljansk­u Olimpiju, pa bi mogao da dobije i poziv tima koji će sledeće sezone igrati Evroligu.

 ??  ?? Još nije poznato ko napušta redove
šampiona: Košarkaši Zvezde
Još nije poznato ko napušta redove šampiona: Košarkaši Zvezde
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia