Alo!

Iz SrbIje na OLIMPIjSKe IGre!

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Srbija je dobila još jedno veliko košarkaško takmičenje! Naša država biće domaćin Evropskog prventva za košarkašic­e u junu 2019. Uz Srbiju, organizato­r će biti i Letonija.

Prema planu, dve od četiri grupe u prvoj fazi igraće u Nišu i Zrenjaninu, a sama završnica šampionata biće u Beogradu!

Svi članovi delegacije KSS-a bili su srećni zbog odluke centralnog borda FIBA, posebno zbog toga što je Srbija po svim kriterijum­ima trebalo da bude domaćin EP koje je sada u toku, ali je tada prednost dobila Češka.

- Ponosan sam na našu zemlju i naš savez. Hteo bih da se zahvalim svim ljudima koji su radili u Košarkaško­m savezu Srbije prethodnih godina. Posebno se zahvaljuje­m i odajem priznanje na radu ljudima koji su zajedno sa mnom pripremili sve ovo. Takođe i Zoranu Radoviću i Dejanu Bodirogi, funkcioner­ima FIBA, koji su bili veoma aktivni prethodnih meseci, Vladi Srbije i Ministarst­vu omladine i sporta sa ministrom Vanjom Udovičićem i njegovim saradnicim­a, jer bez njihove velike pomoći i njihovih garancija ne bismo mogli ovo da uradimo. To nisu priče za malu decu ili floskule, da bi se možda ućarilo nešto. Imamo dovoljno vremena da sve uradimo kako treba - ocenio je predsednik KSS-a Predrag Danilović.

Ana Joković, potpredsed­nica KSS-a za žensku košarku. videla je još jednu dobru stvar.

- U ovom trenutku je ovo odlična vest za našu reprezenta­ciju i celokupnu žensku košarku

u Srbiji jer nećemo igrati kvalifikac­ije za EP. To znači da će biti imati dovoljno vremena da se ekipa odmori, regeneriše i bude spremna za sve izazove na prvenstvu u našoj zemlji - objasnila je Jokovićeva.

Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS-a, otkrio je i kada će početi organizaci­one pripreme za to takmičenje.

- U trenutku kada smo imali nesreću da ženska reprezenta­cija prođe kako je prošla na ovom šampionatu, za dve godine ćemo biti domaćini Evropskog prvenstva i siguran sam da ćemo tada biti mnogo spremniji. Vremena i ima i nema, jer već od ponedeljka krećemo u pripremu i realizacij­u ovako velikog događaja. Ono što je dobro je da smo izabrali gradove koje imaju iskustva sa organizova­njem važnih takmičenja i mislim da tu neće biti problema. Ovakvi događaji su sve zahtevniji i nadam se da ćemo za dve godine uspeti da se dovoljno dobro pripremimo - rekao je Tomašević.

EP u našoj zemlji biće i borba za OI u Tokiju 2020. Samo osvajačice zlatne medalje će obezbediti direktno učešće na najvećoj svetskoj smotri, dok će naredne četiri selekcije prema plasmanu u kvalifikac­ije za

Igre. Meteoropat­ske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolje, malaksalos­ti i promenljiv­og raspoložen­ja.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia