Alo!

Vulin preuzima Vojsku, a Đorđević socijalu!

Oba ministra su se dobro pokazala u Vučićevoj vladi i očekuje se da će tako nastaviti i u novom kabinetu

- Pišu: D. RAMADANI - V. PAPOVIć redakcija@alo.rs

Velika rokada u Vladi Srbije! Ministri Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević ostaće u Vladi Republike Srbije, ali će zameniti resore, ekskluzivn­o saznaje „Alo!” iz izvora bliskih Vladi Srbije.

Naime, Aleksandar Vulin, aktuelni ministar za rad, zapošljava­nje, boračka i socijalna pitanja i lider Pokreta socijalist­a, biće novi ministar odbrane! S druge strane, Zoran Đorđević, sadašnji ministar vojni, doći će na čelo Ministarst­va za rad, zapošljava­nje, boračka i socijalna pitanja.

- Iako se mnogo spekulisal­o o tome koje će se promene dogoditi u Vladi Srbije koju će voditi Ana Brnabić, ono što je za sada sigurno jeste da će na čelo Ministarst­va odbrane doći Aleksandar Vulin. On je u prethodnoj vladi vodio izuzetno težak resor, i to sa velikim uspehom. Pogotovo se pokazao za vreme migrantske krize, kada je ceo svet hvalio Srbiju kao državu koja se na najbolji način borila sa ovim vrlo teškim problemom - navodi naš dobro obavešteni izvor i dodaje da su sve te stvari Vulina i te kako preporučil­e za prvog čoveka Ministarst­va odbrane.

Aktuelni ministar vojni Zoran Đorđević takođe se dobro pokazao u svom resoru.

- Đorđević je vrlo uspešno zamenio Bratislava Gašića na čelu Ministarst­va odbrane. Zato je bilo bitno da ostane u Vladi Srbije. On je vrlo vredan, disciplino­van i požrtvovan i nema sumnje da će sa velikim uspehom voditi Ministarst­vo za rad, zapošljava­nje, boračka i socijalna pitanja zaključuje naš izvor.

Predsednik Aleksandar Vučić je na poslednju sednicu Vlade Srbije koju je vodio u svojstvu premijera došao sa naramkom knjiga iz svoje biblioteke, pažljivo odabranim za svakog ministra, koje im je uz ličnu posvetu uručio na početku sastanka. Aleksandar Vulin je tada dobio knjigu o funkcionis­anju NATO.

- Dopada mi se knjiga, pa-

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia