Alo!

Dmitrij rogozin potvrdio: srbi, uskoro vam stižu „migovi”!

-

Dmitrij Rogozin, zamenik premijera Ruske Federacije, kaže da će Srbija uskoro dobiti avione, tenkove i drugo naoružanje, ali naglašava da se sa predsednik­om Aleksandro­m Vučićem dogovorio da on saopšti datum isporuke.

- Ja bih vam rekao, ali smo se dogovorili da vam on kaže. Nisu tamo samo „migovi“, već mnogo toga: tenkovi, transportn­i avioni... Ozbiljna i velika pomoć - najavio je on.

Rogozin je dodao da ne veruje da će Srbija postati punopravni član Evropske unije.

- Prvo, gde da vas prime, kada otuda svi beže. Kod njih je tamo skandal. Englezi odlaze, a ovamo vas ubeđuju da se ide u EU. Njima se ne sviđa, a žele da se vama svida. Ne može tako. Nešto tu ne valja. Kako se kaže, bog ti dao ono što sebi ne želim - rekao je Rogozin za „Sputnjik” i nastavio:

- Što se tiče uslova stupanja Srbije u EU, vi ćete morati da se odreknete Kosova. Vi to nikad nećete uraditi. Ni najprozapa­dniji Srbin nikad neće izdati svoju otadžbinu. Može se dogovarati o ekonomiji, kursu, porezima, ali to je već pitanje izdaje. A bez odricanja od Kosova, Srbe neće primiti u EU.

Kaže i da će zbog toga pristupanj­e biti dugotrajan proces, kao što je u slučaju Turske, ili „će vas razbiti na delove i tada deo po deo primati”. Rogozin je uveren da je u toku igra između EU i Rusije ko će Srbiju privući bliže sebi, ali, kako kaže, igre u stvari nema, jer će, tvrdi, Rusija i Srbija uvek biti zajedno, dok je za Srbiju važno da ima dobre odnose

 ??  ?? Dok vi stignete, EU će se raspasti: Dmitrij Rogozin
Dok vi stignete, EU će se raspasti: Dmitrij Rogozin
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia