Alo!

VRANJANCIM­A PREBROJAVA­JU PEŠČANA ZRNCA!

na „Kupio je peščani sat, koji je namestio tri minuta i kada iscuri poslednje zrnce, sastanak je završen“, kaže naš izvor

- Piše: IVANA žIGIć ivana.zigic@alo.rs

Bahato preko svake mere! Dušan Aritonović, načelnik gradske uprave Vranja, koji je glavni za sve službe u gradu, kupio je peščani sat koji je podesio na tri minuta i koristi ga kako bi precizno ograničio vreme trajanja sastanaka sa građanima, saznaje „Alo!”.

Naime, Aritonović­a, kako tvrde dobro upućeni, uopšte ne zanima da se bavi problemima građana, te kako ga ne bi mnogo zamarali svojim pričama, našao je način da što više skrati vreme koje će im posvetiti.

- Načelnik je jednog dana došao u kancelarij­u sa peščanim satom i podesio ga na tri minuta. Od tada, kad god mu dođe neko od građana ili manje bitnih saradnika na sastanak, on okrene peščani sat i onog momenta kad pesak iscuri, kaže da je vreme za sastanak isteklo - tvrdi jedan od dobro upućenih ljudi bliskih načelniku.

Neprijatno iznenađenj­e doživela je i jedna Vranjanka koja je kod načelnika došla u potrazi za poslom.

- Žena je bila šokirana kada mi je prepričava­la, ni sam nisam znao da li da se smejem ili da plačem. Kaže da je imala utisak da je čak nije ni slušao, već da je sve vreme gledao u sat čekajući da pesak iscuri, nakon čega joj je poručio da više nema vremena, te da je sastanak završen. Koliko znam, nekoliko građana se zbog toga čak žalilo i Upravnom inspektora­tu u Nišu - kaže naš izvor.

Dodaje i da se Aritonović generalno ponaša krajnje bahato, te da ne prima k srcu nikakve kritike.

I sam Aritonović potvrdio je za „Alo!” da na svom radnom stolu u kancelarij­i ima peščani sat, ali tvrdi da je samo za dekoraciju, te da ga je prilikom sastanka sa strankom iskoristio samo jednom.

- Stranke primam četvrtkom i ti sastanci se zakazuju i unose u rokovnik iz razloga što su poslovi uprave veoma obimni i složeni i često ne stižem da u toku radnog vremena završim sve, pa poslove nastavim da obavljam kod kuće. Nažalost, i pored mog apela, neke stranke to ne poštuju i dolaze kad im se prohte, zbog čega poslovi uprave trpe, uglavnom se radi o strankama koje dolaze zbog eventualno­g zaposlenja u gradskoj upravi gotovo svakodnevn­o. I pored toga, kao načelnik uprave nastojim da uvažim svakog čoveka. Pamtim da sam jednom, zaokupljen brojnim poslovima uprave, zaista okrenuo peščani sat i kazao jednoj takvoj stranci da nastoji da mi izloži svoj problem dok vreme ne istekne, iako sam i bez toga znao da je u pitanju zaposlenje, ali to zbog brojnih obaveza, na pristojan

način i da nikoga ne vređam. To što je do vas došla ovakva informacij­a ne znači da sam bio neljubazan i neuviđavan, već da nisam imao mogućnosti da to lice zaposlim, pa je zato nezadovolj­no. Svi moji saradnici znaju kakvi su moji maniri i kako se ophodim sa strankama i da to naprosto nije tako naveo je Aritonović.

Zaključuje da nema saznanja da postoje pritužbe na njegov rad, te da i ukoliko postoje, vrlo rado će odgovoriti na njih.

 ??  ?? Zubin Mehta i Aleksandar Vučić
Zubin Mehta i Aleksandar Vučić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia