Alo!

Filharmoni­ja dobija novi dom do 2020!

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u razgovoru sa slavnim dirigentom Zubinom Mehtom da nova zgrada Beogradske filharmoni­je mora biti završena do 2020.

Upravo je Beogradska filharmoni­ja sinoć trebalo da održi najveći koncert klasične muzike u istoriji Srbije, i to na otvorenom. Maestro Mehta, koji je zbog toga i doputovao u srpsku prestonicu, zahvalio se predsednik­u Vučiću na svemu što čini za Beogradsku filharmoni­ju, kao i na planu za izgradnju nove koncertne dvorane, o kojoj je razgovarao tokom svoje poslednje posete Beogradu.

- Beograd je kosmopolit­ski grad i zaslužuje koncertnu dvoranu koja će postati ne samo njegov već i simbol celog regiona - istakao je Vučić.

Oni su se dogovorili i o postavljan­ju statue slavnog holivudsko­g glumca srpskog porekla Karla Maldena, rođenog kao Milan Sekulović, koji je igrao u više holivudski­h filmova, među kojima su najpoznati­ji „Tramvaj zvani želja”, „Paton”, „Na dokovima Njujorka”...

Porodica Karla Maldena poklonila je 2016. Beogradsko­j kinoteci lične predmete i deo filmske kolekcije ovog slavnog holivudsko­g glumca.

- Naš zadatak je da naše generacije upoznamo sa likom i delom najpoznati­jeg glumca srpskog porekla, s obzirom na to da ni mi nismo bili svesni značaja i traga koji je Karl Malden ostavio. On je bio veliki umetnik, ali i najbolji ambasador Srbije - istakao je predsednik Vučić.

 ??  ?? Dobija statuu u Beogradu: Karl Malden (1912-2009)
Dobija statuu u Beogradu: Karl Malden (1912-2009)
 ??  ?? Filharmoni­ja je sinoć trebalo da održi koncert na otvorenom
Filharmoni­ja je sinoć trebalo da održi koncert na otvorenom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia