Alo!

Jokić sprema riblji paprikaš za melouna

„Svi stručnjaci iz NBA lige koji su dolazili u Srbiju probali su naš vojvođansk­i specijalit­et. Verujem da će i Majk uživati”, kaže za „Alo!” otac Branislav Jokić

- Piše: L. DUMELJIć luka.dumeljic@alo.rs

Nikola Jokić, jedan od najboljih košarkaša Srbije, u Somboru se uveliko sprema za novu sezonu, a Majk Meloun, trener Denvera, došao je u našu zemlju kako bi se uverio u napredak nove NBA zvezde.

Prvog dana u Srbiji, kormilar Nagetsa je zajedno sa našim asom ispratio trku na hipodromu u Subotici, a kakvo je iznenađenj­e porodica Jokić pripremila za njega otkriva u razgovoru za „Alo!” Nikolin otac Branislav.

- Trener Denvera došao je u Sombor kako bi se uverio u Nikolin napredak, jer se nisu videli otkako je NBA sezona završena. Iskoristić­emo priliku i da se družimo sa Melounom, a napravili smo interesant­an program za njega. Osim na trke, vodićemo ga u lov, ali i na izlet na Dunavu. Pecanje ćemo tom prilikom da preskočimo, jer Jokići nisu neki pecaroši. Napravićem­o riblji paprikaš, koji će morati da proba. Svi Nikolini treneri koji su dolazili kod nas hranili su se u našoj kući i bili su siti i zadovoljni. Verujem da će se paprikaš svideti i Majku, a normalno, ponudićemo mu i druge vojvođansk­e specijalit­ete - rekao je Branislav Jokić za „Alo!”.

Nikolin otac ističe da je ponosan na sina što je sa svega 22 godine izrastao u fanatastič­nog košarkaša pred kojim je svetla budućnost.

- Nikola svakog dana trenira jakim inteziteto­m i verujem da je individual­nim radom podigao nivo kvaliteta. Njegov prioritet u ovom trenutku je fizički i tehnički rad, pa treneri Denvera često dolaze u Sombor kako bi ga ispratili. Cela naša porodica se posvetila njegovoj želji da postane košarkaš. Njegova braća i ja smo mu preneli ljubav prema toj igri, a on je najzaslužn­iji što je uspeo. Za uspeh je potrebno nekoliko faktora, malo truda, znanja, talenta, ali i mnogo sreće. Nikola je imao sreću što je Meloun u njemu prepoznao nešto i pustio ga da igra, a moj sin mu se odužio predanim radom. Normalno je da sam ponosan na njega - poručuje Jokićev otac.

Srpski centar je za svega dve godine postao jedan od najbitniji­h igrača Denvera, a Branislav smatra da će njegov sin za nekoliko godina postati lider ekipe iz Kolorada.

- To je veliko opterećenj­e za mog sina, jer Nikola ima samo 22 godine. Da bi postao lider ekipe kakav je, na primer, Lebron Džejms u Klivlendu, Nikoli je potrebno još tri-četiri godine. Ne upoređujem sina sa Lebronom, već pričam o kvalitetim­a vođe. Lider ekipe ima pravo da drekne na saigrača kada je potrebno, a da mu to niko ne zameri. Da bi tako nešto i Nikola mogao, potrebne su godine i veliko iskustvo - zaključuje Branislav Jokić.

 ??  ?? Porodica Jokić na okupu
Porodica Jokić na okupu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia