Alo!

Počeo rat „grobara“i „varvara“

- Redakcija@alo.rs

Piše: EKIPA ALO! Operacija „Beograd“! Pristalice podgoričke Budućnosti se upravo pod tim sloganom pripremaju i organizuju za put na predstojeć­u utakmicu kvalifikac­ija za Ligu šampiona koju njihov klub igra protiv Partizana u glavnom gradu Srbije (11. ili 12. jula). Iako je do meča na stadionu u Humskoj ostalo još 15 dana, strasti između navijačkih grupa ključaju.

Epicentar dešavanja je Podgorica. Logično, glavni grad Crne Gore je najtvrđe jezgro „varvara“, koji se godinama trude da „očiste” Podgoricu od navijača Partizana i Crvene zvezde. Ta akcija im je donekle uspela, međutim, u drugim crnogorski­m mestima preovladav­aju pristalice beogradski­h rivala. Na primer, lučki grad Bar je poznat po Zvezdinim „delijama”, dok sa druge strane Nikšić važi za uporište „grobara”. Upravo su ultrasi iz Nikšića započeli rat! Oni su doputovali u Podgoricu i precrtali nekoliko plavo-belih grafita i tako izazvali gnev tamošnjih huligana. „Varvari“im nisu ostali dužni, pa je stradao grafit „grobara” kojim izražavaju podršku uhapšenim „saborcima“.

Sudeći po izjavi Aleksandra Čake Ivanovića, jednog od vođa „varvara“, pristalice dva kluba, ukoliko se sretnu, sigurno će se sukobiti, ali to neće imati nikakvu političku konotaciju, već isključivo navijačku.

- Mi smo sa plavo-belim šalovima, dok su oni na drugoj strani sa crno-belim. Kada se sretnu navijači koji nisu u prijateljs­kim odnosima može da dođe do sukoba. Ali to nema veze sa poltikom, već samo sa bojom dresa - rekao je Čaka za crnogorske medije.

„Varvari“se uveliko organizuju za gostovanje u Beogradu, a kako se navodi, biće ih oko 1.000 na stadionu u Humskoj. Srećom, najžešći rat između dve zaraćene strane trenutno se vodi na internetu i bilo bi sjajno kada bi na tome i ostalo.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia