Alo!

Skot: Ne dajte Vojsku Vulinu

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

„Čuo sam da se raspituje za moje zdravlje i na tome se zahvaljuje­m, dobro sam. Služim Srbiji, ne Americi ili bilo kojoj drugoj zemlji“, kaže Vulin

Skot negodovao zbog Vulina! Američki ambasador Kajl Skot nezadovolj­an je zbog mogućnosti da Aleksandar Vulin, lider PS-a i ministar rada, dođe na čelo Ministarst­va odbrane, o čemu je “Alo!” juče ekskluzivn­o pisao.

Naime, na marginama jučerašnje­g sastanka Upravnog odbora Regionalno­g stambenog programa, koji se bavi trajnim rešavanjem stambenog pitanja izbeglički­h

porodica u regionu, Skot se prisutnima žalio što će baš Vulin biti novi ministar vojni, saznaje “Alo!” od aktera koji su sa razlogom želeli da ostanu anonimni.

- Pitao je da li je moguće da će baš Vulin biti novi ministar odbrane i istakao da to nije dobro rešenje. Ma uopšte nije krio svoje nezadovolj­stvo i nervozu. Delovao je prilično besno - prepričava naš izvor.

Da je američki ambasador i te kako nezadovolj­an zbog mogućnosti da Vulin dođe na čelo Ministarst­va odbrane, čuo je i sam Vulin.

- Čuo sam sa više strana da se ambasador Skot raspituje za moje zdravlje i na tome se zahvaljuje­m, dobro sam i zdravo. Služim Srbiji, ne Americi ili bilo kojoj drugoj zemlji - kazao je Vulin juče za “Alo!” i dodao:

- Da li ću biti ministar odbrane zavisi od snage predsednik­a Vučića da izdrži ogromne pritiske iz inostranst­va, ali i unutrašnji­h lobija da na čelu ministarst­va bude neko blizak isključivo zapadu.

Podsećanja radi, ovo nije prvi put da američki ambasador negoduje zbog Aleksandra Vulina. “Alo!” je pisao da je ambasador Kajl Skot jednom prilikom otišao toliko daleko da je čak zatražio i njegovu smenu. Naime, u novembru 2016, kada se tadašnji premijer Aleksandar Vučić sastao sa ambasadori­ma zemalja Kvinte, američki ambasador je tražio da ministar za rad, zapošljava­nje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin bude smenjen, ali je Vučić i tada jasno stavio do znanja da „ ambasadori u Srbiji neće postavljat­i niti smenjivati ministre“.

 ??  ?? Ne plaši se pritisaka: Aleksandar Vulin
Ne plaši se pritisaka: Aleksandar Vulin
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia