Alo!

OtvOrENI rat dEmOKrata I dvErI, NE BIraju SE rEčI Boško poludeo zbog Šuleta!

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Obračun u redovima opozicije, zaratili Dveri i Demokratsk­a stranka! Boško Obradović, lider Dveri, brutalno je napao Dragana Šutanovca, predsednik­a DS-a, koji je u intervjuu za „Alo!” kazao da ga je iznenadila kuknjava Boška Obradovića nakon što je rekao da Dveri nisu prihvatlji­v koalicioni partner za DS.

- Aleksandru Vučiću su potrebni saradnici iz „opozicije” za takozvani unutrašnji dijalog o Kosovu i ulazak Srbije u NATO. Našao ih je u Čedomiru Jovanoviću i Nenadu Čanku. Sve mi se više čini i u Draganu Šutanovcu. Pod vođstvom Dragana Šutanovca DS nekako deluje mnogo manje opoziciono. Kao da Šutanovac spremno sedi na klupi i čeka poziv da uleti u neku sledeću Vučićevu NATO vladu - kazao je Obradović i istakao da to nije prava opozicija.

S druge strane, Goran Ćirić, šef poslaničke grupe DS-a, kazao je da lider Dveri nikada ovako nešto ne bi izjavio da su demokrate prihvatile da nastupaju u jednoj koloni s njim.

- Žao nam je što se bavi opozicijom i broji nečija opoziciona krvna zrnca, ali moraćemo da ga razočaramo. DS neće učestvovat­i u ratu unutar opozicije - kazao je on i dodao da je svima jasno da Dveri nisu politički saveznik DS-a.

- Verujemo da je na izborima potrebno programsko ujedinjenj­e oko politike. Mi želimo da pobedimo Vučića kao iskonska alternativ­a njegovoj vlasti, a ne da bismo ga zamenili na tom mestu koristeći se njegovim metodama - ne birajući sredstva niti partnere sa kojima nastupamo - naveo je Ćirić i dodao da je razlog zbog kojeg su Dveri protiv Ane Brnabić jedan od razloga zbog kojih DS i Dveri ne mogu da budu u koaliciji.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia