Alo!

NOLE, DAJ GAS!

„Ako povrati samopouzda­nje i formu, biće jedan od glavnih kandidata za trofej na Vimbldonu”, kaže Pilić

- Piše: K. BESAROVIĆ redakcija@alo.rs

Novak Đoković će na turniru u Istbornu pokušati da pronađe formu neophodnu za nastup na najvažnije­m svetskom teniskom nadmetanju na travi - Vimbldonu. Iako naš as ove godine ne postiže očekivane rezultate i preti mu i gubitak četvrte pozicije na ATP listi, ugledni teniski stručnjak Nikola Pilić u razgovoru za „Alo!” poručuje da Đoković može ponovo da bude najbolji kad je najvažnije. - Novaku je bilo neophodno da odigra jedan turnir na travi pred Vimbldon, pošto su mu neophodni mečevi na toj podlozi. Možda je mogao da nastupi u Kvinsu ili Haleu, pa onda da trenira pred Vimbldon, ali se on odlučio da igra u Istbornu, što ne mora biti loš izbor ističe Pilić za „Alo!”. n Kakve su Đokovićeve šanse na tom turniru, s obzirom na sadašnju nestabilnu formu?

- Za Đokovića je najvažnije da u Istbornu odigra dva ili tri meča na travi jer je taj turnir samo u funkciji pripreme za najveći i najvažniji turnir na svetu. Rezultat u Istbornu nije najbitniji, već su Đokoviću potrebni mečevi, pošto je ove godine nastupao na malo turnira. Novak bi mogao da izgubi i četvrtu poziciju na ATP listi, pošto mu se Federer ozbiljno približio? - Tačno je da mu se približio, ali Đoković takođe nije daleko od vodećih na ATP listi. On je dosta bodova izgubio na Rolan Garosu, a u drugom delu sezone nema toliko da brani. Novak može i do vrha, sve će zavisiti od njega, odnosno njegovih igara.

Šta može Đoković na Vimbldonu, gde ove godine, za razliku od prethodnih, ne dolazi kao favorit?

- Novaku je potrebno da povrati samopouzda­nje, ukoliko ubaci u najveću brzinu može da na Vimbldonu, ili bilo kom drugom turniru, da pobedi svakog tenisera na svetu. Ako ove godine u Londonu bude igrao ne kao prošle, već kao u periodu između 2013. i 2015, kada je bio sjajan, siguran sam da će biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje trofeja.

Mnogi smatraju Federera prvim kandidatom za osvajanje prestižnog grend slema u Londonu?

- Rodžer je osvojio turnir u Haleu i treba mu čestitati. Švajcarac je nesumnjivo kandidat za trofej, ali Vimbldon mogu uzeti i drugi igrači iz vrha, Novak i Endi Mari. Iako je neočekivan­o poražen na startu Kvinsa, verujem da će Britanac, koji brani trofej, tempirati formu za najvažniji turnir, a među kandidatim­a da digne pobednički pehar je i Nik Kirjos.

Da li u vaš krug favorita za osvajanje Vimbldona spada i Rafa Nadal?

- Ne verujem da Nadal može da trijumfuje ove godine u Vimbldonu - zaključio je Nikola Pilić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia