Alo!

Ana je Čikagov 12. igrač!

- Piše: L. DUMELJIć luka.dumeljic@alo.rs

Veljko Paunović, trener „zlatnih orlića” sa Novog Zelanda, sa uspehom predvodi fudbalere Čikaga u MLS ligi, a velike zasluge za to što igrači Fajera gaze rivale kao što su to nekada činili košarkaši iz tog grada ima naša bivša teniserka Ana Ivanović.

Njen suprug Bastijan Švajnštajg­er je krajem marta dolaskom iz Mančester junajteda ozbiljno pojačao Paunovićev­u ekipu, a od tada Fajer beleže fantastičn­e rezultate. U seriji su od četiri uzastopne pobede, a poslednji trijumf zabeležen je nad Orlandom (4:0), koji sa kapitensko­m trakom oko ruke predvodi Brazilac Kaka. Fajer posle 17 odigranih kola zauzima drugo mesto u Istočnoj konferenci­ji američkog prvenstva sa bodom zaostatka u odnosu na Toronto, a Paunović u razgovoru za „Alo!” otkriva da je Švajnštajg­erova supruga jedan od glavnih razloga što njegova selekcija ne zna za poraz na domaćem terenu.

- Ana je definitivn­o naš 12. igrač! Prati sve naše utakmice u Čikagu i sa tribina daje vetar u leđa čitavoj ekipi. Normalno, najveća je Bastijanov­a podrška, a moram da istaknem da je izvanredna osoba i supruga. Uvek je uz njega i veoma je lepo što je tako mlad i uspešan par zajedno - rekao je Paunović za „Alo!”.

Kormilar Fajera smatra da je srpski zet jedan od najboljih igrača u ligi i da je njegov doprinos klubu nemerljiv.

- Bastijan se savršeno uklopio u tim i postao je lider Čikaga. Ono što je Majkl Džordan bio u Bulsima, to je Švajnštajg­er kod nas. Imamo odličan odnos, niti strogo poslovan, niti previše prisan. Veoma dobro je prihvatio moju filozofiju igre i mnogo mi pomaže odličnim partijama na terenu. Švajnštajg­er je jedna od najvećih zvezda američkog šampionata, kada odemo na neko od gostovanja, desetine navijača na aerodromim­a žele da se fotografiš­u s njim - kaže naš mladi stručnjak.

Paunović veruje da Čikago može do šampionske titule, ali njegov primarni cilj je da se obezbedi plej-of.

- Plan je da obezbedimo plasman u plej-of, a onda je sve moguće. Ima mnogo da se igra do kraja regularnog dela šampionata, a mene veoma raduje što ekipa igra lep fudbal. To nije samo moje mišljenje, već pohvale na račun Čikaga stižu sa svih strana. Ekipa poseduje pobednički mentalitet i navijači su to prepoznali - zaključuje Paunović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia