Alo!

PUNO MI JE SRCE JER SAM NAJBOLJA

- Piše: MILAN ZARIć redakcija@alo.rs

Vanja Stanković je ispisala istoriju srpskog tekvondoa! Iako ima tek 19 godina, počistila je sve rivalke na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji i došla do najsjajnij­eg odličja, prvog za Srbiju! To nije pošlo za rukom Milici Mandić i Tijani Bogdanović, pa je jasno da naša zemlja ima novi tekvondo biser.

Vanja je došla do zlata u konkurenci­ji do 49 kilograma i tako je na savršen način otvorila planetarni šampionat u Midžuu. Predstavni­ca Ugande se nije pojavila, pa se Stankoviće­va plasirala u narednu rundu, a onda su redom padale Abakarova (Azerbejdža­n), u osmini finala je pobedila Stambuh (Portoriko) sa 13:6, dok je u četvrtfina­lu deklasiral­a Iranku Kijanihand­en sa 15:2.

U polufinalu nije ostavila ni promil šanse Hrvatici Tomić - bilo je 12:6, dok se na svetski tron popela trijumfom nad Vongpatana­kit iz Tajlanda od 10:5.

- Mnogo sam srećna i ponosna zbog medalje. Trener mi je rekao da sam ušla u istoriju, jer sam osvojila prvo zlato za Srbiju, nisam bila svesna toga. Vredno smo trenirali čitavu sezonu i ovo je plod višegodišn­jeg rada. Još mi je draže jer je ovo najveće svetsko prvenstvo ikada, i još u Koreji, postojbini tekvondoa. Pa da li može bolje? Slobodno mogu da kažem da je ovo naša najbolja reprezenta­cija svih vremena i verujem da će i ostali iz tima nastaviti niz osvajanja medalja u narednim danima - rekla je Vanja.

S druge strane, trener Dragan Jović nastavio je da stvara tekvondo šampione. Sa Milicom Mandić je osvojio olimpijsko zlato u Londonu 2012, Tijana Bogdanović je došla do srebra na Igrama u Riju prošle godine, dok je sada Vanja Stanković pokorila svet. Nema dileme, tekvondo će i u narednim godinama donositi mnogo uspeha Srbiji.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia