Alo!

Fićo, navikni se na podizanje trofeja!

- Piše: LUKA DUMELJIć luka.dumeljic@alo.rs

Aktuelni olimpijski, svetski i evropski šampioni u vaterpolu potvrdili su dominaciju osvajanjem Svetske lige u ruskoj Ruzi prigrabivš­i

11. najsjanije odličje u tom takmičenju, a do ovog ostvarenja reprezenta­tivci Srbije došli su bez pomoći legendarno­g Živka Gocića.

„Delfinima” je šampionat u predgrađu Moskve bio prvo takmičenje otkad je bivši kapiten otišao u igračku penziju, ali zlatna medalja ni ovoga puta nije izostala. Predvođeni novim kapitenom Filipom Filipoviće­m, vladari planete porazili su Italiju u finalu posle preokreta (10:9), a Gocić je u razgovoru za „Alo!” imao posebnu poruku za jednog od najboljih vaterpolis­ta svih vremena.

- Ovo je prvi trofej koji je Srbija osvojila otkad sam otišao u penziju i ponosan sam na nekadašnje saigrače. Priznajem da sam očekivao da osvoje zlatnu medalju i iskoristić­u priliku da posavetuje­m Filipovića da se što pre navikne na podizanje pehara, jer će to često raditi u budućnosti. On je neverovata­n igrač, ali je još kvalitetni­ji čovek. Fića je dokazani šampion i boljeg naslednika nisam mogao da imam - rekao je Gocić za „Alo!”.

Čini se da je Srbija nepobediva u ovom sportu?

- Nismo besmrtni i poraz će u jednom momentu sigurno doći. Nadam se da to neće biti tako brzo, a za taj trenutak moramo da se spremimo. U svakom sportu poraz je neminovan, ali situacija je takva da je Srbija ubedljivo najbolja reprezenta­cija na planeti. Nadam se da će to pokazati i na narednom velikom takmičenju - Svetskom prvenstvu u Budimpešti ove godine.

Da li vas je u reprezenta­ciji dostojno zamenio Viktor Rašović?

- Rezultat sve govori... Iako su mladi, momci su već dugo u sistemu reprezenta­cije. Rašović je opravdao sva očekivanja. Gledajući njegovu fantastičn­u rolu, moje penzionisa­nje se nije ni osetilo. Pohvalio bih i Subotića, koji je u finalu postigao dva gola u bitnim momentima, kao i Radomira Drašovića. Sve čestitke i za Nemanju Ubovića, koji je u reprezenta­ciji nasledio mog kuma Slobodana Nikića. Svi

 ??  ?? Osvojili su sve: Vaterpolis­ti Srbije Nekadašnji kapiten:
Živko Gocić Najbolji igrač planete:
Filip Filipović
Osvojili su sve: Vaterpolis­ti Srbije Nekadašnji kapiten: Živko Gocić Najbolji igrač planete: Filip Filipović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia