Alo!

ludak se vozio samo blindirano­m „mečkom“

„Velika je verovatnoć­a da je Barjaktare­vić bio glavna meta napada, a da je Ćenta bio samo slučajna žrtva jer je zasmetao ubici“, kaže izvor „Alo!“

- Piše: B. JANAČKOVIĆ redakcija@alo.rs

Aleksandar Barjaktare­vić (36) zvani Saško Ludak, koji je sa Žarkom Savićem Ćentom (33) ubijen 26. juna u pucnjavi ispred kafea „Pandora” u Nišu, nakon prošlogodi­šnjeg napada kada mu je pod „golf” postavljen­a bomba i kada je ostao bez noge, vozio se blindirani­m „mercedesom”, saznaje „Alo!”.

Tako je i kobnog dana do zgrade Palate pravde, gde je imao zakazano suđenje, Barjaktare­vić došao blindirani­m „mercedesom”, ali je vozaču rekao da ga ne čeka, već je posle ročišta, koje je bilo odloženo, po navici otišao na piće u kafe „Pandora”, nedaleko od zgrade suda. Ubica je očigledno odlično znao njegove navike, kao i da zbog ulaska u Palatu pravde, čak i kada bi hteo, niko neće moći da bude naoružan...

- Velika je verovatnoć­a da je Barjaktare­vić bio glavna meta napada, a da je Ćenta bio samo slučajna žrtva jer je zasmetao ubici. Kada su izlazili iz kafića, on je išao napred i prvi se sreo s ubicom, koji ih je sačekao na ulici, maskiran kacigom i sa pištoljem u rukama. Moguće je da je Ćenta pokušao da se suprotstav­i napadaču, da posegne za oružjem ili nešto slično, ali mu je ovaj pucao u glavu i grudi, a potom odmah i u Barjaktare­vića, koji je išao iza njega. Čim je ispalio hice na Barjaktare­vića, ubica se dao u trk kaže naš izvor.

Posle sedam hitaca, prolaznici koji su se zatekli u obližnjem parku u centru Niša sa nevericom su posmatrali onižeg punijeg čoveka u crnoj majici sa kacigom i pištoljem u rukama kako trči do skutera koji ga je čekao sa startovani­m motorom. Ubica je samo skočio na sedište, stavio oružje pod majicu i on i njegov saučesnik su počeli da beže ulicom Kralja Stefana Prvovenčan­og prema Crkvi Svetog Luke. Iz ulice 7. jula nastavili su Bulevarom Nemanjića, gde su se razdvojili i tada im se gubi svaki trag.

Policija intenzivno radi na rasvetljav­anju slučaja, a u Niš su kao podrška stigli i inspektori iz Beograda. Ubistvo Marka Pavlovića 2008. u Mokranjčev­oj ulici, za koje je jedan od glavnoosum­njičenih Marko Savić, brat ubijenog Žarka, dok je Barjaktare­vić je bio optužen za pomaganje, samo je jedan od mogućih motiva. Presuda iz 2011. po kojoj je Marko Savić osuđen na 31 godinu, a Barjaktare­vić na tri godine zatvora, ukinuta je i vraćena na ponovno suđenje, a u toku je iznošenje završnih reči.

Po oceni upućenih, ovakva likvidacij­a morala je da bude plaćena iznosom od nekoliko desetina hiljada evra, pa se ne isključuje mogućnost da su povod i neki veći neraščišće­ni novčani dugovi.

 ??  ?? Aleksandar Barjaktare­vić
zvani Saško Ludak Žarko Savić, poznatiji
kao Ćenta
Aleksandar Barjaktare­vić zvani Saško Ludak Žarko Savić, poznatiji kao Ćenta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia