Alo!

Vlada u Hrvatskoj pada zbog tita!

bi mogao da povuče podršku vladi Pupovac maršala” premijera Plenkovića zbog „brisanja

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Vlada u Hrvatskoj pada zbog Josipa Broza Tita! Zvuči neverovatn­o, ali ukoliko bi centralni trg u Zagrebu, koji sada nosi upravo ime nekadašnje­g jugosloven­skog maršala, bio preimenova­n, za šta se zalaže gradonačel­nik Bandić, Milorad Pupovac (Samostalna demokratsk­a srpska stranka ima tri poslanika) mogao bi da uskrati podršku aktuelnoj vladi Andreja Plenkovića, koja bi onda pala.

- Nismo dosad čuli nijedan argument koji bi opravdavao zahtev za promenu imena. Svi argumenti do- laze od desnih grupacija. I podilaže- nje tim grupacijam­a, od ko- jih su neke ustašofils­ke, ne može biti dobra politika. I iz tog razloga mi smo protiv toga da se menja - izjavio je Pupovac za hrvatske medije.

Povodom ovoga se oglasio i bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović, koji je naveo „da jedini koji može da tako nešto spreči u ovom trenutku jeste upravo Pupovac, jer od njega zavisi i saborska većina”.

- Pupovac kao dosledni antifašist­a sad ima priliku da pokaže da nije sitni politički trgovac.

A sam Pupovac je ovako prokomenta­risao Josipoviće­v apel.

- Kao što je u Drugom svetskom ratu opevano kako je 6. lička spasla Tita, sad je Pupovac taj koji bi trebalo da spasava maršala. No to je stvar za vrlo ozbiljne političke aktivnosti i razgovore i ja sam u tome spreman da učestvujem - rekao je Pupovac. Naravno, u celu priču se uključila i Saša Broz, Titova unuka, koja je putem društvenih mreža navela:

- Kao prvo, dragi prijatelji, želim se svima izviniti jer se oni koje smo birali ne bave vama i nama, nego čovekom koji je mrtav 37 godina. Iskreno mi je žao što je očito kvalitet života u metropoli manje bitan od imena jednog trga. Volela bi vas utešiti i reći: ‘Ajd, fala bogu, skinuli ga’, i ta će tema biti stavljena ad akta. Izvinjavam se ponovo jer znam da neće. Nažalost. Lobotomiju ljudima ne možeš napraviti zabranama, seljakanje­m kipića i trgića jer vidi vraga, i žutog, i crnog, i crvenog, i zelenog. Verujte mi da bi deda, da vidi Hrvatsku, danas sam svoju ploču sa trga skinuo. Odavno” navela je Saša Broz.

 ?? OgLas ??
OgLas

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia