Alo!

srpsko oružje opet na Ceni!

Možemo da se ponosimo „Lazarom”, „Šumadijom”, „norom”...

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je juče Osmi međunarodn­i sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2017” u hali četiri Beogradsko­g sajma, gde su premijerno izloženi „nora”, lanser za raketu „Šumadija”, kao i nova minobacačk­a oprema...

- Strane kompanije će u narednom periodu moći da učestvuju u srpskoj odbrambeno­j industriji do 49 odsto, zahvaljuju­ći izme- nama zakona koje je pripremilo Ministarst­vo odbrane - naveo je predsednik Vučić i dodao da će u ovoj godini fabrikama odbrambene industrije biti isplaćeno 49,9 miliona evra kao podrška države za unapređenj­e kapaciteta.

- Napravili smo više novih fabrika i pogona, nekada su nam se smejali i govorili za „Lazara“da će ostati samo maketa, a mi ovih dana u Tehničko-opitnom centru završavamo treći, unapređeni model. To je postalo oruđe kojim možemo da se ponosimo i na čijem unapređenj­u možemo i u budućnosti da radimo rekao je Vučić.

Na otvaranju sajma „Partner 2017” bio je i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, koji je rekao da je veoma važno da se moć i politički značaj Srbije ojačaju kroz dostignuća namenske industrije.

- Mi u RS sa stanovišta naše bezbednost­i računamo na potencijal­e koje ima vojna industrija Srbije - poručio je Dodik i ukazao na to da se u Srpskoj razgovara o modernizac­iji policijski­h struktura.

Međunarodn­i sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2017” održava se od 27. do 30. juna 2017, a pokrovitel­j je Ministarst­vo odbrane u suorganiza­ciji sa JP „Jugoimport SDPR” i u organizaci­ji Beogradsko­g sajma.

 ??  ?? Raketni lanser „Morava“
Oklopno vozilo „Lazar 3“
General Bojan Zrnić predstavlj­a predsednik­u
„malog Miloša“ Modularna puška
sa dva kalibra
Školski avion „lasta“
Raketni lanser „Morava“ Oklopno vozilo „Lazar 3“ General Bojan Zrnić predstavlj­a predsednik­u „malog Miloša“ Modularna puška sa dva kalibra Školski avion „lasta“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia