Alo!

Sport samo da stermspez oeresm o poneČernmM­e rikardinjo ZziZDi: nije prevara

- Piše: K. BESAROVIĆ redakcija@alo.rs

Sreda, 28. jun 2017.

www.alo.rs

Da li će tim Crvene zvezde posle promena u igračkom kadru biti jači u narednoj sezoni i mogu li crveno- beli konačno da zaigraju na velikoj međunarodn­oj sceni, odnosno kroz kvalifikac­ije izbore plasman u Ligu Evrope? Stanislav Karasi, nekadašnji as tima sa „Marakane”, a kasnije fudbalski trener, smatra da će prve utakmice pokazati stvarni kvalitet, a samim tim i domete novog tima koji sa klupe vodi Vladan Milojević.

- Rano je za davanje suda o mogućnosti­ma novog Zvezdinog tima u predstojeć­oj sezoni. Tek će utakmice pokazati šta može ova ekipa, odnosno koliko vrede novi igrači, pa će se posle davati konkretnij­e ocene šta mogu crveno-beli u domaćim takmičenji­ma i u Evropi. Kada sam pred start prošle sezone video na utakmicama igrače koje je Zvezda tada dovela, rekao sam da je tim slabiji nego prethodne sezone. To se pokazalo kao tačno jer je na kraju titulu, zbog promašenih pojačanja, uzeo Partizan - objašnjava Karasi.

Zvezda je u dosadašenj­em delu prelaznog roka angažovala Rikardinja, Filipa Stojanović­a, Marka Gobeljića i povratnika Vujadina Savića. Šta mislite o kvalitetu ovih fudbalera?

- Neki od ovih igrača su poznati, a neki ne. Treba sačekati prvu utakmicu, pa da vidimo da li za tog Rikardinja možemo reći - to je to, ili je u pitanju reklamni poligon.

Zvezda na startu kvalifikac­ija (četvrtak 20.45 za Ligu Evrope igra sa ekipom Florijane sa Malte, a ukoliko preskoči ovu prepreku, u drugoj rundi je čeka bolji iz duela bugarskog kluba Dunav Rose i kazahstans­kog Irtiša.

- Iako Zvezda nije kvalitetna kao ranije, smatram da bi bila velika sramota da izgubimo od tima sa Malte. Verujem da ćemo eliminsati Florijanu, a do mečeva drugog kola kvalifikac­ija igrači će već duže biti zajedno. Ako se uigraju, videćemo šta mogu dalje u Evropi.

Mogu li do plasmana u Ligu Evrope?

- Suviše je rano govoriti o tome. Ja sam realista i ocene donosim na osnovu onoga šta vidim, a još nisam video mečeve ovog tima Zvezde - zaključio je Karasi. FUDBAL N jolman pakabija iz Tel dviva i reprezenta­tivac vrbije sreN drag uajković je na listi želja trenera vtandarda uikarda va sintaM tvrde belgijski mediji. lzraelski klub je za uajkovićaM koji je do sada 69 puta branio gol pakabijaM odredio otkuN pnu klauzulu od tri miliona evra.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia