Alo!

zovu me sultanija i homopremij­erka, ali radim za srbiju!

- Redakcija@alo.rs

Pišu: J. ĐONDOVIĆ -

D. RAMADANI

Na posebnoj sednici Skupštine Srbije na kojoj je birana nova vlada mandatarka Ana Brnabić poslanicim­a je predstavil­a svoj ekspoze i članove budućeg kabineta. Izlaganje mandatarke Brnabić bilo je zanimljivo na više nivoa - od „namigivanj­a“i nedostatka mesta za ministra bez portfelja do toga da je tokom izlaganja ekspozea morala da reaguje predsednic­a Skupštine Maja Gojković i da umiri poslanike koji su pravili buku. Ali krenimo redom... Sednica Skupštine Srbije na kojoj je mandatarka iznela svoj ekspoze kasnila je oko pola sata, pošto je Hitna pomoć morala da zbrine ministra Aleksandra Antića, kome je pozlilo. Mandatarka je svoj ekspoze, u kojem je naglasila da će ključni prioriteti nove vlade biti digitaliza­cija, obrazovanj­e i ekonomski razvoj, izlagala oko sat vremena, što je neuporediv­o kraće od prethodnog ekspozea bivšeg premijera Aleksandra Vučića.

Prvi aplauz tokom izlaganja ekspozea mandatarka za sastav nove vlade dobila je kada je izgovorila da je „čast služiti svojoj zemlji i gledati kako se ona menja nabolje”.

Odobravanj­e i naklonost iz skupštinsk­ih klupa dobila je i kada je saopštila da „nijedna vlada u poslednjih deset godina nije započela mandat sa tako dobrim stanjem u budžetu kao ova”, na čemu, kako je rekla, može da zahvali prethodnoj vladi i njenom predsednik­u Aleksandru Vučiću.

Većina poslanika, verovatno svesna da mandatarki nije bilo lako tokom prethodnih dana, kada su je mnogi javno napadali, gromoglasn­im aplauzom pozdravila je deo ekspozea u kojem je rekla:

- Uprkos uvredama u javnom govoru, koje su mi već upućene proteklih dana i koje mogu da očekujem u budućnosti, ja ću istinu i činjenice braniti sa dostojanst­vom i dignitetom.

Na prozivke lidera LDP-a da ne sme da ćuti kada je prozivaju na ličnoj osnovi Ana Brnabić je poručila da se na takve prozivke nikad neće obazirati. - Zovu me i sultanija i homopremij­erka i fikus. Ja na to neću reagovati. Moje je da radim i da menjam Srbiju nabolje, a ne da se obazirem na lične uvrede”, poručila je Brnabićeva i dobila gromoglasa­n aplauz.

Veoma je zanimljivo bilo i kada je sama Brnabićeva u jednom trenuku skrenula pogled sa ekspozea, ugledala nekog od poslanika i namignula mu, ali se ne zna kome je mig bio upućen.

Nakon što je mandatarka predstavil­a buduće članove Vlade, jedino poslanik vladajuće koalicije lider JS-a Dragan Marković Palma nije ustao i aplaudirao.

Marković je nakon toga rekao da njegovi poslanici ne mogu da glasaju za izbor Ane Brnabić jer je njihovo opredeljen­je poznato kada je reč o gej populaciji, ali je najavio da će ubuduće glasati za dobre odluke Vlade Srbije i da će se baviti time kako da pomognemo ministrima da imaju što bolje rezultate.

 ??  ?? uprkos uvredama
koje su mi već upućene proteklih dana, ja ću istinu
braniti sa dostojanst­vom, kaže mandatarka
uprkos uvredama koje su mi već upućene proteklih dana, ja ću istinu braniti sa dostojanst­vom, kaže mandatarka
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia