Alo!

Tužioče, od tebe nikad čovek!

-

Otac iz Zaječara tukao je sina (12) rukama, nogama, lancima i čak pokušao da ga obesi! Sve su to čule i videle komšije i pozvale policiju. Dečak je sve detalje ispričao u policiji i objasnio kroz kakve muke je prolazio. Otac je uhapšen, a pre nego što su mališanu modrice zacelile, on se našao na slobodi. Tužilac em što mu je napisao krivičnu prijavu redovnim putem, em mu je samo zabranio da tokom 48 sati prilazi kući, pa je ovim postupkom svim nasilnicim­a poslao jasnu poruku - iživljavaj­te se, to vam zakon dozvoljava.

T užioče, od tebe čovek nikad biti neće. Šta je trebalo da uradi otac svom sinu da bi bar mesec dana bio u pritvoru, gde bi bar imao vremena da razmišlja o svojim postupcima. Što je još žalosnije, otac je priznao da je tukao sina „jer mu je tako došlo”. Tako je došlo i tužiocu, te ga je pustio bez zadržavanj­a u policiji do 48 sati. Možda jedino nije stigao da mu spremi sendvič da ima da jede dok ne stigne do toplog kreveta! Mališan je dat na starateljs­tvo majci, koja je upravo od muža nasilnika pobegla „glavom bez obzira”.

D a kamen zaplače nad sudbinom ovog mališana jer komšije, koje su saslušane svađa, u policiji tvrde da ovo nije prvi put da dobija batine jer je tata tako odlučio. Tužilac je na ovaj slučaj stavio tačku. I nakon ove odluke ostaće na svom radnom mestu, ali od njega čovek nikad neće biti.

Z akon o nasilju je od 1. juna pooštren. I policija postupa po svakoj prijavi. Onda se nađe neki tužilac koji pusti nasilnika kući i tako uništi sve ono za šta se neko drugi mučio.

Š to bi pokojni Ivo Andrić rekao: „U kamenu ništa ljudsko, u ljudima sve kameno.“

 ??  ?? Jelena Paunović urednik
Jelena Paunović urednik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia