Alo!

NoVi MinisTri za aLo! o siMboLiCi daTuMa n VidoVdan Će sudiTi o naŠeM radu!

- Redakcija@alo.rs

Srbija je baš na 28. jun, koji je po mnogim

dobila događajima veoma važan za istoriju,

i nove ministre u vladi Ane Brnabić

Pišu: D. RAMADANI - J. ĐONDOVIĆ

Na jedan od najvećih srpskih praznika - Vidovdan, mandatarka Ana Brnabić je pred poslanicim­a Skupštine Srbije predstavil­a svoj tim, a među njima i nove ministre, među kojima su Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine, Branko Ružić, budući ministar državne uprave i lokalne samouprave, Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za investicij­e, dok su ministri Zoran Đorđević i Aleksandar Vulin zamenili svoje dosadašnje resore.

Činjenica da su na praznik srpske sudbine, dan srpskih pobeda i poraza, sinonim velikih nacionalni­h nadahnuća i jedan od najdramati­čnijih datuma u našoj istoriji predstavlj­eni za buduće članove Vlade puno im znači. Budući ministri za „Alo!” ne skrivaju da u jučerašnje­m datumu, na dan kada se odigrao boj na Kosovu, vide puno simbolike.

Nenad Popović, budući ministar bez portfelja zadužen za investicij­e: Divan osećaj

- To što sam na najveći srpski praznik predložen za ministra meni lično znači puno. Divan je osećaj na ovakav praznik biti predložen za člana Vlade Republike Srbije, stvarno mi je velika čast. Očekujem dobru saradnju sa budućom premijerko­m Anom Brnabić.

Branko Ružić, budući ministar državne uprave i lokalne samouprave: Značajan datum

- Simbolika jeste značajna i veoma mi je drago da je predlog koincidira­o sa ovim značajnim istorijski­m datumom u srpskoj istoriji.

Aleksandar Vulin, budući ministar odbrane: Velika čast

- Vidovdan je veliki praznik, Srbi veruju da se na taj dan svako pokaže kakvim zaista jeste. Čast mi je što sam predložen na dan Svetog Vida, na dan kada se uvek pisala srpska istorija. Daću sve od sebe da budem dostojan velikog dana na koji sam predložen za ministra odbrane.

Zoran Đorđević, budući ministar za rad, zapošljava­nje, boračka i socijalna pitanja: Važna stvar

- Mnogo mi znači što se baš na Vidovdan predlažu ministri. Današnji dan ima veliku simboliku za nas i bilo bi dobro da smo baš na današnji dan i postali minsitri, ali i sam ovaj početak je važan.

Goran Trivan, budući ministar za zaštitu životne sredine: Prava simbolika

- Puna simbolika...

 ??  ?? Nenad Popović
Branko Ružić
Nenad Popović Branko Ružić
 ??  ?? Aleksandar Martinović
Aleksandar Martinović
 ??  ??
 ??  ?? Zoran Đorđević Prionuli na posao: Ministri u kabinetu
Ane Brnabić
Goran Trivan
Zoran Đorđević Prionuli na posao: Ministri u kabinetu Ane Brnabić Goran Trivan

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia