Alo!

Bezbednjac­i sprečili pljačku veka!

- Piše: ENES SADIKU enes.sadiku@alo.rs

Budno oko Bezbednosn­e informativ­ne agencije sprečilo je skandal u petak na subotu, kada su dva pripadnika međunarodn­e bande “Pink panter” u jednom prestoničk­om hotelu pokušali da opljačkaju svetske zvaničnike koji su došli na inauguraci­ju predsednik­a Aleksandra Vučića. Kriminalci su uhapšeni, a niko od zvaničnika nije ni posumnjao da je trebalo da budu žrtve lopova, ekskluzivn­o saznaje “Alo!”.

Kako saznajemo, drski lopovi su skovali plan da pokvare državno slavlje i opljačkaju viđene goste koji su došli da bi odali poštovanje Srbiji. Naime, iako su te zvaničnike obezbeđiva­li pripadnici policije i hotelsko obezbeđenj­e, oni su nekako uspeli da prođu dva prstena zaštite, ali nisu računali na operativce BIA.

- Lopovi su uspeli neprimetno da uđu hotel, te su došli do sprata gde su srpski gosti. U trenutku kada je uigran tandem pokušavao da otvori sobe gostiju, reagovali su operativci BIA, koji su ih u tom trenutku skoro bez ikakve muke osujetili. Nakon što su ih onesposobi­li, policajci koji su došli na poziv kolega iz bezbednosn­e službe stavili su lisice na ruke toj dvojici - objašnjava naš dobro obavešten sagovornik.

Prema njegovim rečima, samo hapšenje i osujećivan­je provalnika obavljeno je u maksimalno­j tišini, te gosti nisu ni posumnjali da je trebalo da budu žrtve. Oni su privedeni i određen im je pritvor, a tek treba da se otkrije da li su radili sami.

Naš sagovornik ističe da nijedna bezbednosn­a službe, kao ni pripadnici MUP-a i obezbeđenj­a gostiju tokom održavanja inauguraci­je ništa nisu prepuštali slučaju.

- Pored MUP-a, o bezbednost­i zvanica brinuli su i operativci bezbednosn­ih službi. Dok su jedni bili zaduženi za ličnu bezbednost, drugi su prikupljal­i operativne podatke o svim aktivnosti­ma na ulici. Tokom tih provera operativci BIA nisu došli do podataka da se nešto sprema gostima objašnjava naš sagovornik.

 ??  ?? Razbijnici hteli da upropaste slavlje pojedinim zvanicama Poznati po veštinama da neprimećen­i uđu u objekte
Razbijnici hteli da upropaste slavlje pojedinim zvanicama Poznati po veštinama da neprimećen­i uđu u objekte

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia