Alo!

PLAćENIK POŠTEDEO čETVORICU ADVOKATA

„Udaljili smo se 200 metara kada smo začuli pucnjavu. Ubica ih je čekao na izlazu kafića“, kaže izvor

-

Aleksandar Barjaktare­vić (36) i Žarko Savić (33) 26. juna ove godine sedeli su sa u kafiću „Pandora” sa četvoricom advokata, sa kojima su razgovaral­i o predstojeć­im suđenjima, pre nego što su likvidiran­i! Ubica je, prema našim saznanjima iz istrage, čekao da advokati ustanu od stola i onda zapucao.

- Sedeli smo sa Barjaktare­vićem i Savićem i u jednom trenutku nas četvorica smo ustali od stola. Oni su ostali da plate račun. Bukvalno smo se udaljili 200 metara, kada smo začuli pucnjavu - priča za „Alo!” poznati beogradski advokat, koji je za dlaku izbegao smrt.

Prema rečima našeg sagovornik­a, Barjaktare­vića i Savića ubica je čekao bukvalno na izlazu kafića.

- Dok smo sedeli sa klijentima, nismo nita čudno primetili. Čak ni taj motocikl, za koji smo kasnije čuli da je kružio oko kafića - dodaje naš sagovornik.

Dvojica ubijenih prijatelja sahranjeni su juče na niškom Novom groblju u prisustvu nekoliko stotina rođaka i prijatelja. Prvo je u 14 časova na večni počinak ispraćen Saško, koji je sahranjen u belom kovčegu, a sat vremena kasnije i Ćenta. Sahranu su sa strane pratili i inspektori niške policije u civilu, a na parkingu Novog groblja primetan je bio veliki broj skupocenih limuzina i džipova kojima su se dovezli prijatelji ubijenih. Inspektori niške policije sa najvećim prioriteto­m rade na rasvetljav­anju dvostruke likvidacij­e na javnom mestu, kakva u Nišu nije viđena za proteklih 15 godina.

Barjaktare­vić je pre manje od godinu dana čudom preživeo atentat u Dušanovoj ulici u centru Niša, 27. avgusta 2016. godine u 2.35 časova, kada je eksplodira­la bomba postavljen­a ispod njegovog „golfa” u momentu dok je ulazio u autoa. Eksplozija mu je potpuno iskidala levu nogu, koja je amputirana u Kliničkom centru u Nišu. Po pričama koje kruže Nišom, ni sam Barjaktare­vić nije znao ko je pokušavao da ga ubije, pa je navodno nudio nagradu od više desetina, pa i stotinak hiljada evra za informacij­u o tome ko stoji iza ovog napada.

Da je neko moćan želeo njegovu smrt, pokazalo se u ponedeljak, kada je maskirani ubica koga je pomagač dovezao na motociklu u po bela dana, u 11 časova u strogom centru Niša, nadomak zgrade suda, ispalio sedam hitaca na njega i Žarka Savića Ćentu, sa kojim je bio u društvu. Savić je umro na licu mesta, a Barjaktare­vić u bolnici, na operaciono­m stolu, jer mu je metak prošao kroz srce. E. A. - B. J.

 ??  ?? Niko od gostiju nije saznao da se dogodilo
hapšenje u hotelu
Niko od gostiju nije saznao da se dogodilo hapšenje u hotelu
 ??  ?? U dvojicu drugova ispalio šest hitaca
U dvojicu drugova ispalio šest hitaca
 ??  ?? Aleksandar Barjaktare­vić
Žarko Savić
Aleksandar Barjaktare­vić Žarko Savić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia