Alo!

Otišao kod komšije po kosilicu, pa otkrio leš!

-

Telo Aksentija Ilijina (40) pronašao je meštanin koji je na Vidovdan otišao kod njega da pozajmi kosilicu za travu! Prvi rezultati istrage ukazuju da je likvidiran vatrenim oružjem. Telo je preneto na obdukciju radi utvrđivanj­a tačnog uzroka i vremena smrti, dok policija pokušava da otkrije da li je ubica ostavio tragove na mestu zločina.

Ubistvo je otkriveno 28. juna, u jutarnjim satima, u kući u kojoj je živeo Aksentije, u ulici 9. januara 119 u Banatskom Aranđelovu. Komšija koji je pronašao leš bio je preplašen i zgrožen prizorom i odmah je odjurio kod Bojane Ilijin, majke ubijenog, koja živi u susednoj ulici. Kada joj je ispričao šta je zatekao u kući njenog sina, ona je odmah pozvala policiju. Novinaru je uplakana uspela samo da kaže da je telo sina zatekla na vratima između hodnika i predsoblja. Njena ćerka Zorica, koja živi u Subotici, doputovala je kod majke u Banatsko Aranđelovo čim je čula za ubistvo. Zamolila je novinare da izađu i da ostave majku na miru.

- Sa Aksentijem sam bio samo na „zdravo“i nismo se posećivali. Nisam primetio ništa sumnjivo u utorak kada sam došao sa posla iz Kelebije. U sredu oko 10 sati video sam da ispred njegove kuće stoje policijski automobili. Čuo sam da je ubijen. Nismo imali nikakvih problema. Živeo je sam i skoro je sve renovirao. Kuću je nasledio od dede, čije ime nosi kaže Zvonko Petrović (24), koji je s druge strane ulice posmatrao uviđaj.

Drugi meštani Banatskog Aranđelova nisu znali da kažu čime se bavio ubijeni Aksentije. Govore da je živeo sam, da je bio povučen i da se u selu nikome nije zamerio. Istraga o ovom ubistvu trajala je do kasnog popodneva. Pored policijski­h automobila, ispred kuće je bilo više vozila republički­h istražnih organa.

N. Kolundžija

 ??  ?? Komšije su znale da otac tuče dete, ali su mislili da
je reč o “vaspitnim batinama”
Komšije su znale da otac tuče dete, ali su mislili da je reč o “vaspitnim batinama”
 ??  ?? Ovde se dogodilo svirepo ubistvo Komšija zatekao
beživotno telo
Ovde se dogodilo svirepo ubistvo Komšija zatekao beživotno telo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia