Alo!

Kaišem tukao i vešao sina

- Piše: S. Dž. S. - E. A. redakcija@alo.rs

Monstrum pušten da se brani sa slobode! Otac (45) iz okoline Boljevca kod Zaječara, koji je sina (12) vezivao kaišem oko vrata, dok je za kaznu zatezao „povodac” i podizao dečaka od tla, odlukom tužioca ni jedan jedini dan nije proveo u pritvoru. Protiv njega je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, podneta prijava za krivično delo nasilja u porodici u redovnom postupku, tako da poziv za suđenje neće čekati iza rešetaka, već kod kuće!

Otac se sumnjiči da je pre dva dana brutalno pretukao sina u porodičnoj kući u selu nadomak Boljevca kod Zaječara. Dete je odmah oduzeto ocu i dato na staranje majci, koja se razvela od muža nasilnika i preselila u drugo selo. Zbog sumnje da je tukao svog sina zaječarska policija mu je odmah posle incidenta izrekla meru zabrane, po kojoj 48 sati nije smeo da priđe kući bivše žene i dođe u kontakt sa detetom.

Posle intervenci­je policije dečak je psiholozim­a iz Centra za

socijalni rad otkrio da se tata prema njemu ophodio gore nego prema psu!

- Otac je svog maloletnog sina tukao kaišem, štapom, lancem i parčetom creva po nogama, telu i glavi. Oko vrata mu je stavljao kaiš, a kada je bio ljut na njega, zatezao je „povodac” i podizao dečaka od tla. Posle razvoda od žene najmlađi sin je bio poveren njemu na staranje. Najstariji sin se izjasnio da hoće da živi sa majkom, koja živi u okolini Ćuprije, dok srednji sin živi i radi u inostranst­vu - navodi naš izvor blizak istrazi.

Komšije su pre ovog skandala znale da otac ponekad tuče dete, ali niko od njih nije reagovao, misleći da je reč o „vaspitnim batinama”.

- Teka kada su pre dva dana videli pretučenog mališana, pozvali su njegovog najstarije­g brata, koji je oca prijavio policiji. Dečak je bio preplašen kada je došla policija. Samo je ćutao i povremeno jecao. Tek kada je stigao specijalni tim iz Centra za socijalni rad, sa psiholozim­a koji rade isključivo sa decom koja su žrtve zlostavlja­nja, otvorio je dušu! Malo-pomalo se kroz razgovor opustio i na kraju zapanjio psihologe kada im se ispovedio da ga je otac ćuškao gore nego psa! Detaljno je opisao kako je zlostavlja­n i šta je sve preživeo u kući užasa. Odmah posle toga je poveren majci na staranje - navodi naš sagovornik.

Komšije kažu da je osumnjičen­i maltretira­o i bivšu žena i da je zbog toga pobegla glavom bez obzira. Trpela je batine i psihičku torturu, zbog dece, ali se na kraju razvela od njega i otišla.

Nasilnik je prizano da je tukao dete čim su policajci došli da ga privedu.

- Na pitanje zašto je mučio sina rekao je samo: „Tako mi je došlo!” - navodi naš izvor.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia