Alo!

Kad leptirići iz stomaka odlepršaju

Ako se pitate da li je ljubav nestala, ovo su signali koji će vam dati odgovor

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Knjige se pišu, filmovi se snimaju, pesme se pevaju o tome kako je biti zaljubljen do ušiju, ali niko nikada ne priča o odljubljiv­anju. To osećanje je teško opisati, a još teže je sa sigurnošću prstom uperiti i reći: „Evo ga. To je“. Uglavnom se borimo sa sobom, izbegavaju­ći da priznamo da je ljubav prema partneru nestala. Što pre shvatimo da su nas leptirići napustili i da je to moguće, biće nam lakše. To je bolje nego da ostajemo u vezi u kojoj ćemo vremenom postajati sve nesrećniji. Ako se i vi pitate da li je ljubav nestala, ovo su neki od znakova

koji će vam dati odgovor.

Lutajuće oči

Oči govore sve. Ukoliko vaše oči počnu da lutaju, uskoro možete da lutate i van veze. Ako su gladne tuđih pogleda svaki put kada izlazite sa drugaricam­a, onda možda više nećete bacati pogled na svoj odnos sa sadašnjim partnerom. Jedna stvar je da primetite atraktivnu osobu, ali ako stalno usmeravate oči na druge

osobe, idete u pravcu odljubljiv­anja.

Gde odleteše leptirići?

Kada više niste zaljubljen­i, leptirići u stomaku nestaju i sasvim sigurno se pitate gde su i osećate da vam nedostaju. Ako vam partner šalje slatkoreči­ve poruke, a vi ne osetite ni malecki ljubavni trzaj, onda se definitivn­o nešto sa vama događa. Postoji mogućnost da više niste zaljubljen­i.

Seks je ispao kroz prozor

Najvažniji znak da je ljubav napustila vaše gnezdo je nedostatak seksa. Kada jednom seks nestane sa ljubavnog menija, onda više ne postoji ništa što bi održalo vezu. Seks zbližava partnere, a neupražnja­vanje razdvaja.

Status najboljeg prijatelja

Ako počnete da shvatate da je vaš jedini postao vaš najbolji prijatelj, imate problem. Prirodno je da vam partner bude prijatelj, ali kada uloga druga prevagne, emotivna veza se dovodi u pitanje. Neophodno je da napravite razliku između toga da li volite partnera ili vam je samo drag kao prijatelj.

nervira vas

Sećate se onih slatkih stvari koje je vaš partner često radio? E, sad vas najstrašni­je iritiraju. Ljubav nas često zaslepi, pa mnogo toga gledamo drugim očima. Glasno smejanje vaše devojke do juče ste obožavali, a sada se jedva suzdržavat­e da ne vrisnete od muke. Još kada vas sve drugo što ona radi izabacuje iz takta, znajte da imate gadan problem.

Fali vam nešto

Teško je rečima objasniti emocije odljubljiv­anja. Osim toga što se osećate tužno, prati vas i osećaj da vam nešto nedostaje. Ne ignorišite prazninu u sebi, ona je važan znak. Ako mislite da vam nešto fali, a nisu ključevi, možda je to signal da više ne volite partnera na isti način.

ne privlači vas

Kada ste ludo zaljubljen­i, kako god da vaše voljeno biće izgleda, vi i dalje ne skidate pogled s njega. Međutim, kada se odljubite može doći do toga da partner prestane da vas privlači. Stalno pronalazit­e izgovore da se ne dodirnete i ne poljubite. Čim počnete da se uvijate na pomisao o intimnosti, znajte da je vreme da priznate sebi da je ljubav odlepršala.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia