Alo!

Rovak se ponovo smeje!

- Piše: D. BOŠKOV redakcija@alo.rs

Ovo već podseća na onog pravog Novaka Đokovića! Najbolji srpski teniser pobedio je Kanađanina Vaseka Pospišila u drugom kolu turnira u Istbornu. Rezultat meča, koji je zbog kiše bio pomeren sa utorka na sredu, na kraju je bio 6:4, 6:3.

Ipak, više od same igre sve Noletove navijače može da raduje način na koji se Đoković ponašao tokom i posle meča. I na ovom turniru, baš kao i na turniru u Rimu, arbitar Danijel Štajner oštetio je Novaka prilikom jednog poena. Naime, Novak je servirao, pogodio cilj, ali je linijski sudija uzviknuo „aut”. Nole je tražio da se pregleda video-snimak, koji je pokazao da je loptica bila desetak centimetar­a u polju, i to i po širini, i po dužini. Đoković se nasmejao u lice Štajneru i usledilo je pitanje:

- Da li si možda pospan i treba da ti naručim kafu da se rasaniš? - upitao je jasno i glasno Đoković, što je izazvalo opšti smah gledalaca.

I posle meča Novak je nastavio u istom stilu. Novinari su ga pitali o čemu je razmišljao tokom premijere na travnatim terenima.

- Ne klizaj se i pokušaj da ne padneš - uz gotovo dečaki osmeh objasnio je Nole.

Novak je objasnio i da mu veoma prija činjenica da igra na turniru u Istbornu.

- Uživam. Dobro, nije baš bilo najbolje kada sam u utorak prekinuo meč zbog kiše, ali Istborn je sjajan mali grad. Na obali smo mora. Bio sam da vidim i čuveni Biči Hed, to je jedno od najlepših mesta koje sam video, svež vazduh, čudesno. Nadam se da će mi sve ovo pomoći u optimistič­nom tonu je zaključio Đoković posle prve pobede na turniru.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia