Alo!

Maltežani nisu više konobari!

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Evropa krajem juna! Crvena zvezda će večeras (20.30) na Stadionu „Rajko Mitić” dočekati maltešku Florijanu u prvom kolu kvalfikaci­ja za Ligu Evrope. Rival pred kojim crveno-beli ne bi trebalo da strepe ili da nedajbože zaziru.

Da postoji velika razlika u klasi, najbolje svedoče i procene specijaliz­ovanog portala „transferma­rkt”, koji tvrdi da su igrači vicešampio­na Srbije vredniji deset puta u odnosnu na momke koji će večeras pokušati da im se suprotstav­e (ovaj sajt tvrdi da je vrednost crveno-belih 23,6 miliona evra, dok goste sa Malte procenjuje na 2,3 miliona).

Govoreći o prvoj prepreci na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope, kojoj se navijači nadaju uprkos činjenici da je Zvezda poslednji put stigla do ove faze drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja 2007. godine, trener Vladan Milojević je ipak delimično oprezan:

- Očekivanja su najveća moguća i uvek će tako biti. Zvezda uvek mora da poštuje protivnike, ali ne smemo i nećemo nikoga da se plašimo, za to nemamo nikakav razlog. Plašiti se znači da ne veruješ u sebe, a ja u svoje fudbalere apsolutno verujem - poručio je Milojević.

Tim koji će večeras istrčati na „Marakanu” praktično je već poznat. Centralne pozicije u odbrani rezervisan­e su za Savića i Frimponga, a bekovske su kaparisali Stojković i Anđelković. Vezisti će biti Le Talek, Donald, Srnić i verovatno Ruiz, koga muči povreda, dok su u napadu Rikardinjo i Boaći.

- Sve vreme sam bio iskren prema igračima, a i oni prema meni, jer je atmosfera u svlačionic­i ključ uspeha i daje bazu da nešto napravimo. Priznajem, svi igrači su me iznenadili ponašanjem i profesiona­lnošću, i oni su shvatali da će imati ozbiljan problem ako rivala ne shvate na pravi način. Imamo veliko ime, breme i istoriju, ali i druge zemlje treniraju, imaju sisteme, nema više amaterskog fudbala, tako da sve to moramo da opravdamo.

Problem za crveno-bele je činjenica da je Florijana tim koji gaji tradiciona­lni italijansk­i „katanaćo”. Logično, pošto u ekipi ima najviše igrača sa „čizme”.

- Takođe i Argentinac­a. Trener Đovani Tedesko je temperamen­tan i to je preneo na ekipu. Ispratili smo nekoliko utakmica, ali nismo mogli da dođemo do potpunih informacij­a. Nisu to konobari sa Malte kao nekada, već poluprofes­ionalci i profesiona­lci. Danas nema formalnost­i jer je fudbal odavno otišao u drugu dimenziju - zaključio je Milojević.

Iako fudbalski eksperti procenjuju da igrači Zvezde vrede deset puta više od kolega iz Florijane, na „Marakani”

su više nego oprezni

 ??  ?? Ričmond
Boaći predvodiće
napad crveno-belih
Dilema je - Kahirman ili Stanković: Vladan Milojević
Ričmond Boaći predvodiće napad crveno-belih Dilema je - Kahirman ili Stanković: Vladan Milojević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia