Alo!

DRAMATIčNO SERGEJ ŽELEZNJAK, PUTINOV IZASLANIK, UPOZORIO NA BALKANU IZBIJA TREćI SVETSKI RAT!

- Piše: V. NESTOROVIć veljko.nestorovic@alo.rs

„Konflikt na Balkanu mogao bi da se proširi na ceo svet i niko ne bi bio pošteđen, zahvaljuju­ći modernim tehnologij­ama ratovanja”, poručio u Beogradu poslanik ruske Dume

Sledeće godine obeležićem­o 100 godina od kraja Prvog svetskog rata, a da bi „neki novi sarajevski atentat” mogao ponovo da zapali ne samo Balkan nego i celu planetu, upozorio je juče iz Beograda Sergej Železnjak, poslanik u Dumi i funkcioner vladajuće Jedinstven­e Rusije.

- Zadatak je svih odgovornih političara da ne pokreću napetosti u regionu i da se održava mir, jer su, izgleda, mnogi zaboravili da je upravo na ovim prostorima počeo i Prvi svetski rat. Zaboravili su i kako je došlo i do Drugog svetskog rata. Eventualni konflikt na Balkanu mogao bi da se proširi na ceo svet i niko ne bi bio pošteđen, zahvaljuju­ći modernim tehnologij­ama ratovanja. Zbog toga je veoma bitno da na Balkanu bude mir i da se podržava politika mira, pomirenja, tolerancij­e i etničke i nacionalne raznolikos­ti - naveo je Železnjak na konferenci­ji “Nova međunarodn­a realnost - Izazovi i perspektiv­e” u Skupštini grada Beograda.

Železnjak je i naveo da uvođenje balkanskih država u NATO samo

na osnovu konsenzusa među elitama, ali ne i podrške građana, vodi te zemlje u podele, kao i da Rusija ima za Balkan 2plan B-4”, koji se odnosi na vojnu neutralnos­t zemalja.

- Videli smo u Crnoj Gori da narod nije dobio priliku da se na refeMinist­ar

„Mnogi su zaboravili kako je počeo Prvi svetski rat, zbog čega je bitno da Balkan ostane miran, jer bi se konflikt proširio na ceo svet“

 ??  ??
 ??  ?? Sergej Železnjak Rusi se uveliko
spremaju za treći svetski rat
Sergej Železnjak Rusi se uveliko spremaju za treći svetski rat

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia