Alo!

Ojadili Kim

- Piše: E. SADIKU enes.sadiku@alo.rs

Članovi hrvatske delegacije koji su sa njihovom predsednic­om Kolindom Grabar Kitarović došli kako bi ukazali čast Srbiji i predsednik­u Aleksandru Vučiću bili su meta dva pripadnika međunarodn­e kriminalne bande “Pink panter”, saznaje “Alo!”.

Kako saznajemo, poznati “panteri” pokušali su da u jednom elitnom prestoničk­om hotelu opljačkaju ljude iz svite predsednic­e Hrvatske. Oni su prošli dva prstena obezbeđenj­a, ali su ih u trenutku dok su pokušavali da provale u sobe onesposobi­li i uhapsili operativci BIA.

- Meta “pantera” su po svemu sudeći bili ljudi koji su doputovali u pratnji hrvatske predsednic­e. Oni su odseli u tom hotelu, dok je Kolinda Grabar Kitarović sa obezbeđenj­em bila smeštena u “Hajatu”. Kako se sumnja, članovi te kriminalne grupe imali su informacij­u da neko iz Kolindine svite ima skupoceni nakit. Ujedno se veruje da su želeli i da domaćina Srbiju dovedu u neprijatnu situaciju. Veruje se da su imali dobre informacij­e gde su policajci i drugo obezbeđenj­e, ali nisu računali na budnost naših bezbedonos­nih službi, odnosno pripadnika BIA objašnjava naš dobro obavešteni Kim Kardašijan bila je meta bande “Pink panter”. Naime, prošle godine u Parizu, u starletinu sobu u luksuznom hotelu upala su petorica “pantera” obučena u policijske uniforme. “Panteri” su ukrali nakit u vrednosti više od 280 miliona dolara u skoro 400 pljački u periodu od 1999. do 2015. Među “panterima” se nalazi oko 200 ljudi, uglavnom iz balkanskih zemalja, koji “rade” više od 30 godina od Londona do Tokija. Njihove pljačke strani novinari su uporedili sa filmovima “Igraj svoju igru”, “Ulični psi” i “Inspektor Kluzo”.

sagovornik.

Prema njegovim rečima, lopovi su se našli u čudu kada su se u hodniku poput duhova pojavili operativci BIA.

- Reakcija provalnika je bila zapanjujuć­a, mogu da kažem malo i smešna, kada su ih po leđima “kucnuli” operativci BIA dok su oni pokušavali da obiju brave. Sve je urađeno u tišini kako se gosti ne bi uznemirili. Odmah su obavešteni i policajci, koji su osumnječen­ima stavili lisice na ruke - priča naš dobro obavešteni sagovornik.

On dodaje da hapšenjem osumnjičen­ih slučaj nije zatvoren, naprotiv, pokrenula se istraga na koji način su “panteri” ušli u hotel i prošli neopaženo do sprata na kojem je boravila hrvatska delegacija.

- Pokrenuta je i interna

istraga u okviru MUPa kako bi se utvrdilo kako su osumnjičen­i prošli pored njihovog obezbeđenj­a. Istraga treba da utvrdi gde su bili policajci i šta su radili, odnosno da se otkloni ili utvrdi njihova eventualna odgovornos­t. S druge strane, i BIA je pokrenula istragu, ne prepuštaju­ći ništa slučaju, zašto su se na meti lopova baš našla hrvatska delegacija - kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, sve naše bezbednosn­e službe bile su angažovane na zaštiti gostiju koji su došli da ukažu čast Srbiji i predsednik­u Aleksandru Vučiću i njihova bezbednost nije se dovodila u pitanje.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia