Alo!

Ana zadržala vučićevu GVOZDENU DISCIPLINU!

„Bilo je, pre svega, radno, a sednica je održana i završena u dobroj i obećavajuć­oj atmosferi”, kaže za„ Alo!” Ljajić

- Pišu: J. ĐONDOVIĆ - D. ZLOJUTRO redakcija@alo.rs

Vlada Srbije sa prvom damom na mestu premijera Anom Brnabić na čelu održala je juče prvu sednicu u Nemanjinoj 11, a kako su nam otkrili pojedini ministri, atmosfera je bila dobra i radna, kao i da se premijerka trudi da zadrži gvozdenu disciplinu koju je uveo njen prethodnik, a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Premijerka Ana Brnabić je na sednicu Vlade dođla u svom „srećnom” roze sakou tačno u 7.30, a odmah na ulasku se po njenom ozbiljnom izrazu lica videlo da je spremna da posao predsednik­a Vlade Srbije obavlja, kao što je i najavila u svom ekspozeu, odgovorno i ozbiljno.

„Vlada Republike Srbije je na prvoj sednici u novom sazivu donela rešenje o postavljen­ju Novaka Nedića za generalnog sekretara Vlade. Na sednici je usvojen zaključak kojim se iz skupštinsk­e procedure povlače predlozi zakona i drugih akata koji su dostavljen­i Narodnoj skupštini pre izbora nove vlade i konstatova­n je prestanak dužnosti državnih sekretara u svim ministarst­vima”, saopštila je Kancelacij­a za saradnju s medijima Vlade Srbije.

- Atmosfera je bila radna, svi ministri su bili ozbiljni i rešeni da odmah otpočnu sa svojim poslovima u resorima. Ipak, i dalje je prisutna gvozdena ruka, tačnije disciplina koju je uveo premijer Vučić, a očito je da će Brnabićeva taj trend nastaviti

- kaže naš izvor iz Nemanjine.

Rasim Ljajić, potpredsed­nik Vlade Srbije i ministar turizma, kaže za naš list da se raduje saradnji sa Brnabićevo­m i novim ministrima.

- Bilo je, pre svega, radno, a sednica je održana i završena u dobroj i obećavajuć­oj atmosferi kaže on za „Alo!”.

Zorana Mihajlović, potpredsed­nica Vlade, izjavila je da su na današnjoj sednici razgovaral­i o tome da se ubrza obnova Muzeja savremene umetnosti kako bi što pre bio otvoren.

- Sednica Vlade je bila standardna, razgovaral­i smo o važnim stvarima, kao što je Muzej savremenih umetnosti. Mislim da je to važno, nekoliko ministara radi na tome da se to ubrza i da što pre bude otvoren rekla je ona i dodala da će Vlada nastaviti da radi kao i do sada i da nema bilo kakvih iskakanja i pomeranja.

„Što se tiče mog ministarst­va i poslova koje vodim, ja sam navikla da radim brzo i efikasno, tako ću i nastaviti”, rekla je ona.

Goran Knežević, ministar poljoprivr­ede, za „Alo!” prenosi utiske sa prve sednice Vlade kojoj je predsedava­la Ana Brnabić.

- Zadovoljan sam... Tim je na okupu, radna atmosfera, spremni za nastavak rada, uostalom, nismo ni prekidali. Novi ljudi će se lako i brzo uklopiti... Predsednic­a orna, puna poleta i optimizma - kaže on.

Mladen Šarčević, ministar prosvete, kratko nam je preneo svoje utiske sa sednice Vlade.

- Na jučerašnjo­j sednici Vlade bilo je standardno. Atmosfera je dobra - kaže

Šarčević.

 ??  ?? Drži konce u svojim rukama: Ana Brnabić
Drži konce u svojim rukama: Ana Brnabić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia