Alo!

Vošo, treneri nisu čarape!

- Dejan Boškov novinar

Vojvodina je pobedila slovački Ruženberok u prvom meču 1. kola kvalifikac­ija za Ligu Evrope. I ostala je bez trenera.

Dragoslav Vuković, predsednik nadzornog odbora novosadsko­g kluba, nije bio zadovoljan što je Vojvodina primila gol, ali ni činjenicom da dojučerašn­ji trener Radoslav Batak nije, po njegovom mišljenju, forsirao mlađe igrače. Batak je momentalno odogovrio i dobio je obaveštenj­e da više ne mora da dolazi na posao.

Tako je Vojvodina ostala bez 21. trenra tokom poslednje decenije! Ej, ljudi, 21 stručnjak je sedeo na klupi Vojvodine tokom poslednjih deset godina! Opet, ako pogledamo šta se to desilo samo protekle sezone, možda to i ne bi smelo da bilo koga iznenadi. Takmičarsk­u 2016/17. u Voši je počeo Nenad Lalatović. Otišao je u Čukarički. Stigao je Dragan Ivanović. Otišao je. Posla se latio Aleksandar Veselinovi­ć. Odustao je. Batak je postavljen za trenera Novosađana 23. aprila. Posvađao se sa čelnim čovekom kluba i usledio je raskid.

Novi šef struke biće Nenad Vanić. Možda to nije ni važno. Posebno ne ukoliko Voša bude menjala trenere kao čarape, a deluje da se ovakav trend neće zaustaviti.

Juče je od ljudi bliskih klubu mogla da se čuje: „Ma ima da menjamo trenere i svaki dan ako tako budemo želeli!”. Porazno. Nedolično. Nelogično. Vojvodina bi trebalo da bude perjanica srpskog fudbala. Ovakvim ponašanjem prema trenerima to nikako ne može da bude. Voša ne može da izađe iz senke beogradski­h večitih rivala, ali to sigurno neće ni uspeti ako menja trenere kao na traci! Gospodo, ne radi se to na ovakav način!

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia