Alo!

SEF SA 30.000 EVRA ODVUKLI SAJLOM!

Sumnja se da je menjačnica tipovana i da su lopovi dobili tačne instrukcij­e

- redakcija@alo.rs

Pišu: E. S. - S. Dž. S.

Sef odvukli sajlom vezanom za kuku automobila! Beogradska policija traga za dvojicom maskiranih pljačkaša koji su iz menjačnice marketa „Dis” u Zemunu odneli oko 30.000 evra.

Pljačka se dogodila u noći između četvrtka i petka u marketu „Dis” na autoputu prema Zagrebu.

Kako saznajemo, uigrani tandem je pod okriljem noći automobilo­m BMW razvalio ulaz u hipermarke­t, a potom je pomoću pajsera otvorio vrata menjačnice.

- Na snimku se jasno vidi kako se lopovi zaleću u ulazna vrata marketa. Kada su provalili unutra, otišli su pravo u menjačnicu. Pomoću pajsera su otvorili vrata, a potom došli do sefa, koji je bio pričvršćen za pod. Sef su vezali sajlom, a drugi kraj zakačili za kuku na automobilu. Bukvalno su ga ga iščupali iz ležišta i odvukli! - objšnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, lopovi su visoki oko 180 centimetar­a, a obojica su bili maskirani i lica im se uopšte ne vide.

- Istraga ide u više pravaca. Sumnja se da je menjačnica tipovana, odnosno da su lopovi dobili informacij­u da se u sefu nalazi 30.000 evra. Ima indicija da je su lopovi danima obilazili lokaciju i osmatrali teren, planirajuć­i kako najbolje da izvedu pljačku. Verujemo da su imali prave informacij­e da se u tom trenutku novac nalazi u sefu. Automobil kojim su provalili

Isti market bio na meti 2012, kada su pljačkaši odneli 20 miliona dinara

i odvukli sef nije imao tablice. Međutim, ostali su njegovi delovi i nadamo se da ćemo na osnovu njih moći da utvrdimo ko je vlasnik automobila - ispričao je naš sagovornik.

Taj market je već bio na meti lopova i još se prepričava pljačka iz 2012.

Tada su dvojica razbojnika naoružana pištoljem i palicom preko krova upala u kancelarij­u u kojoj se brojao novac. Vešto su izbegavali kamere, došli do kancelarij­e i uljudno pokucali na vrata. Posle toga su uz povike „ovo je pljačka” uperili pištolj u službenike koji su brojali novac. Trojici

službenika su naredili da otvore sef i iz njega uzeli oko 20 miliona dinara!

Neposredno pre ove pljačke, uhapšen je jedan radnik hipermarke­ta jer se ispostavil­o da je ukrao pazar. Ukradeni novac je izneo iz firme u mašini za pranje podova, koja se prazni napolju, posle čega je novac vraćen.

 ??  ?? Policija rešava enigmu
Policija rešava enigmu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia