Alo!

Voditelj Dejan anđus uhapšen zbog reketa

-

Dejan Anđus (49), televizijs­ki voditelj i sportski novinar, uhapšen je juče pod sumnjom da je reketirao jednu osobu, koja ga je prijavila za pokušaj iznude. Pripadnici MUP-a uhapsili su Anđusa zbog postojanja osnovane sumnje da je od reketirano­g preuzeo kovertu u kojoj je bilo 30.000 evra.

Policijski službenici su kod njega, osim koverte sa novcem, pronašli i mobilni telefon sa kojeg je oštećenom slao preteće SMS-ove. On je u više navrata od oštećenog zahtevao veće sume.

Navodno je do sada od njega uzeo nekoliko stotina hiljada evra, a ukupno je tražio 2,5 miliona. Ovih 30.000 mu je, navodno „trebalo za odlazak na more“!

Kako saznajemo, lisice na ruke su mu stavljene prilikom primopreda­je pomenute sume.

Anđusu je određeno zadržavanj­e do 48 sati, posle čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Anđus na Televiziji „Kopernikus” utorkom uveče ima emisiju u kojoj komentariš­e sportska i politička dešavanja. Udruženje novinara Srbije zatražilo je od nadležnih istražnih organa da što pre saopšte informacij­e o hapšenju Anđusa i da kažu da li je uhapšen zbog krivičnog dela koje nema veze sa novinarstv­om ili zbog kritika na račun vlasti koje je iznosio u svojoj emisiji i intervjuim­a. Iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije apelovali su na istražne organe da objave sve relevantne informacij­e o hapšenju Anđusa i tako spreče sve spekulacij­e o razlozima njegovog hapšenja. E. A.

 ??  ?? Snimljen trenutak predaje novca
Snimljen trenutak predaje novca
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia