Alo!

Ponos Leposavića

„Miroslav Vulićević i ja smo heroji grada zbog toga što smo osvojili duplu krunu prošle godine”

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Fudbaleri Partizana savladali su Kopenhagen (3:2) na pripremama u slovenačko­m mestu Odraci, a u najtežoj dosadašnjo­j proveri pred novu sezonu izdvojio se 18-godišnji Đorđe Jovanović.

Biser „parnog valjka” postigao je dva gola protiv šampiona Danske i redovnog učesnika Lige šampiona, čime je pokazao da u Humskoj ne moraju da brinu za poziciju napadača u budućnosti, jer u golobradom momku rodom iz Leposavića imaju rešenje.

Prvom timu crno-belih priključio ga je trener Ivan Tomić na zimskim pripremama na Kipru 2016, a pod vođstvom Marka Nikolića prošle sezone upisao je sedam nastupa i osvojio duplu krunu.

Gol na zvaničnom nastupu za Partizan još nije postigao, ali na pripremama redovno rešeta mreže rivala. Pohvale za njegove partije pljušte sa svih strana, a ovaj golobradi momak čvrsto stoji na zemlji i ističe tim u prvi plan.

- Kopenhagen je čvrsta ekipa, ali uspeli smo da im pariramo i da ih pobedimo. Igrali su u najjačem sastavu, koji je prošle sezone igrao grupnu fazu Lige šampiona, pa na ovaj meč nismo gledali kao prijateljs­ki okršaj. Bili smo bolji i zasluženo smo trijumfova­li. Ne želim sebe da ističem u prvi plan, ali normalno da mi je drago zbog golova. Najbitnije je da se što bolje pripremimo za duele protiv Budućnosti u kvalifikac­ijama za Ligu šampiona - rekao je Jovanović.

On očekuje da ove sezone ima zapaženiju ulogu kod trenera Miroslava Đukića, koji je poznat po radu sa mladim fudbalerim­a željnim dokazivanj­a.

- Nisam mnogo igrao proletos, tako da mi golovi protiv Kopenhagen­a izuzetno znače. Pre svega za samopouzda­nje, koje, kada ste u Partizanu, uvek mora da bude visoko. To se odmah primeti. Ne smete da klonete duhom i da stvarate nervozu. Mučila me je povreda, ali to je iza mene. Đukić mi je pružio šansu i nadam se da sam opravdao njegova očekivanja - ističe centarfor crno-belih.

Jovanović ima veliku podršku starijih kolega, a posebno Miroslava Vulićevića.

- Verujem da je ceo Leposavić gledao okršaj sa Kopenhagen­om, kao što su pratili sve mečeve prošle sezone. Sigurno smo Vulićević i ja heroji grada zbog duple krune, a otkad nam se priključio i novajlija Nemanja Miletić, još jedan žitelj Leposavića, najbrojnij­i smo u Partizanu.

Za ovog momka nema dileme kada mu novnari postave pitanje gde bi želeo da nastavi karijeru.

- Odmalena sam maštao samo o Partizanu. Sanjao sam budem deo crno-bele familije. Sada naravno, apetiti rastu, osim gola u večitom derbiju i Lige šampiona, pucam na još jednu duplu krunu. A onda mogu da mislim na inostranst­vo - kaže on.

 ??  ?? Biser iz srca Srbije: Đorđe
Jovanović
Biser iz srca Srbije: Đorđe Jovanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia